x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Acum ori niciodată!

Acum ori niciodată!

de Vlad Ionescu    |    07 Mai 2010   •   00:00
Acum ori niciodată!
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Calificată pentru prima oară în finală, Oltchim are şansa să aducă în România trofeul celei mai importante competiţii intercluburi din handbalul feminin după o pauză de 46 de ani. "Alchimistele" au plecat spre Danemarca în această dimineaţă, în avion urcând doar 14 dintre jucătoarele pe care antrenorul Radu Voina le-a avut la dispoziţie. Este vorba despre Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Oana Manea, Ionela Stanca, Steluţa Luca, Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu, Valeria Beşe, Patricia Vizitiu, Cristina Neagu, Reghyna Shymkute, Ramona Maier, Iulia Puşcaşu şi Adriana Nechita.

CRISTINA VĂRZARU A FOST ALEASĂ CEA MAI BUNĂ EXTREMĂ DREAPTA DIN CAMPIONATUL DANEZ
Au rămas acasă, dar nu au ieşit din cărţi pentru manşa secundă, Olena Vaşciuk, Anastasia Pidpalova, Gabriella Szucs, Roxana Gatzel, Valentina Elisei şi Mihaela Smedescu. "Fetele care nu sunt în lot sunt supărate şi le înţeleg. Toate au şansa să joace în retur, dar mai e până atunci", a declarat Voina.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în acest an în grupa principală, împărţindu-şi victoriile. Viborg se bazează pe un nucleu de jucătoare de mare valoare, printre care Bojana Popovici, Cristina Vărzaru, Grit Jurack sau Katrine Lunde Haraldsen, având de partea sa şi un plus de experienţă dat de prezenţa în cinci finale în ultimii ani, dintre care două câştigate. Rezervele nu sunt însă la nivelul titularelor, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru Oltchim, care este mult mai bine acoperită pe posturi.

"Şansele sunt egale. Astfel de meciuri se joacă cu mintea. Apărarea va conta foarte mult. Ne vom apăra foarte bine şi vom da goluri multe pe contraatac", a prefaţat Cristina Neagu primul meci al finalei. Ca şi Oltchim, Viborg nu are o sală de peste 3.000 de locuri, astfel că meciul se va disputa la Herning. Acesta va începe la ora 17:15 şi va fi transmis de Pro TV. Returul va avea loc la 15 mai, la Bucureşti.

×