x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Ilie e tentat sa joace in Ucraina

Adrian Ilie e tentat sa joace in Ucraina

12 Mai 2004   •   00:00

Adrian Ilie este decis sa paraseasca pe Besiktas. Infleuntat, se pare, de o posibila colaborare cu Mircea Lucescu, „Cobra" pare tentat sa se transfere la Sahtior Donetk.

MIHAI IGIROSANU

Resuscitat de Mircea Lucescu la Besiktas, internationalul Adrian Ilie este la un pas sa paraseasca Turcia din cauza neacomodarii si a problemelor financiare. Viitoare sa destinatie pare a fi vicecampioana Ucrainei, Sahtior Donetk.

DEMORALIZAT. „Nu voi mai ramane la Besiktas si in sezonul urmator, indiferent de situatia domnului Mircea Lucescu. Ma simt ca si cum nu sunt dorit aici si nu este nevoie de mine." Referitor la viitorul sau, atacantul roman a dezvaluit ca se indreapta catre fosta Uniune Sovietica: „Deja imi caut echipa si sper ca pana la mijlocul lunii iunie sa am un angajament avantajos. Mai mult ca sigur voi ajunge la Sahtior Donetk".

VARIANTA. Conform surselor apropiate jucatorului si cotidianului moscovit Soviet Sport, Ilie a optat pentru varianta Sahtior la sugestia lui Lucescu, pe care presa ucraineana continua sa-l dea ca mare favorit pentru preluarea formatiei patronate de miliardarul Rinat Ahmedov. O alta varianta pentru Adrian Ilie o reprezinta Austria Viena. In varsta de 30 de ani, Ilie ar putea bifa cel de-al patrulea club strain din cariera, dupa Galatasaray, Valencia si Besiktas, iar la Donetk ar putea fi coleg cu fundasii laterali ai echipei nationale, Flavius Stoican si Razvan Rat.

Romanii au probleme in Turcia

Dintre cei 8 jucatori romani de pe malurile Bosforului, doar Giani Kirita, care evolueaza la Samsunspor, are o situatia mai fericita, fiind foarte bine vazut si aflat cu echipa pe un nesperat loc 7. La Bursa, Vintila, Miu si Frasineanu se zbat pentru evitarea retrogradarii si numai Frasineanu se bucura de aprecieri bune. Bratu si Ovidiu Petre au declarat recent ca nu se simt prea bine la Galatasaray, iar atmosfera tensionata de la Besiktas e binecunoscuta. Pancu are probleme cu accidentarile, iar Ilie este rezerva si a intrat in dizgratia conducatorilor.

Turcii spun ca Lucescu a refuzat Sahtior

Conform cotidianului Fanatik, Mircea Lucescu a cerut conducerii clubului Besiktas sa-i plateasca 650.000 de dolari, reprezentand restante salariale, precum si daune de 500.000 de dolari, pentru faptul ca se va renunta la serviciile sale dupa meciul cu Caykur Rizespor, din ultima etapa. „Exista zvonuri potrivit carora tehnicianul roman a refuzat oferta primita de la ºahtior Donetk", mai noteaza publicatia turca. Potrivit cotidianului Sabah, dupa ce Fikret Orman, unul dintre candidatii la presedintia clubului, a spus ca va renunta la Lucescu daca va castiga alegerile, si Yildirim Demiroren, un alt candidat, a declarat ca nu intentioneaza sa colaboreze cu tehnicianul roman. „Vom cauta un antrenor din strainatate", a spus Demiroren.

A iesit de la sufletul lui Iordanescu

Inceputul perfect al lui Ilie la Besiktas il readusese in atentia selectionerului Anghel Iordanescu. Inaintea meciului amical cu Germania, „Cobra" a fost foarte aproape sa fie convocat, insa „Generalul" a renuntat la idee dupa ce a fost informat de colaboratorii sai despre situatia jucatorului la Istanbul. Se pare ca unele declaratii ale sale, cum ca nu se asteapta sa fie chemat la nationala pentru ca locurile ar fi ocupate, l-au deranjat pe Iordanescu, desi relatia dintre cei doi era una foarte buna.
×
Subiecte în articol: sport ilie