x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Mititelu, ca si patron al "Stiintei"

Adrian Mititelu, ca si patron al "Stiintei"

10 Sep 2004   •   00:00

Universitatea Craiova nu va ajunge din nou pe mainile lui Gigi Netoiu. Dinel Staicu a negociat zilele trecute cu Adrian Mititelu, care va deveni patronul echipei incepand din iarna. Detaliile tranzactiei nu au fost inca stabilite, dar Staicu declara ca se va intelege cumva cu Mititelu.

MARIO MORCOV, VICENTIU NEAGOE

Dinel Staicu va vinde cu siguranta Universitatea Craiova in iarna. Problema care arde in Banie este cine va prelua echipa. Patronul craiovean sustine ca, in afara de Gigi Netoiu, a mai fost cautat si de un anume Cernatescu, care reprezinta un alt grup de afaceristi care jinduieste la Universitatea. "M-a sunat si Netoiu, dar m-a mai sunat si un domn pe nume Cernatescu, care mi-a zis ca vrea sa ia echipa. Eu i-am zis ca nu putem vorbi prin telefon si a ramas sa ma mai sune pentru a ne intalni, dar nu a mai dat, deocamdata, nici un semn de viata. Nu stiu daca il reprezinta pe Netoiu sau pe altcineva, dar si Gigi m-a sunat", a spus ieri Staicu.

NEGOCIERI. In tot acest timp, Dinel Staicu discuta cedarea Universitatii catre fostul presedinte al "Stiintei", Adrian Mititelu. Un alt episod al tratativelor dintre cei doi s-a consumat miercuri, cand Dinel s-a intalnit cu Mititelu pentru a regla niste afaceri, dar si pentru a discuta posibila vanzare a Universitatii. Ei au confirmat ieri discutiile purtate cu o zi mai devreme, dar sustin ca tranzactia se va face abia la iarna. "Am discutat niste afaceri cu domnul Staicu. Mi-a dat tot complexul «New York» din centrul Craiovei, iar eu i-am cedat toate actiunile, pe care le aveam impreuna, la o firma, «Avi», din Petrosani. Am discutat si de echipa, dar nu se pune problema sa o fi luat-o, ori sa o preiau saptamana viitoare, dupa meciul cu CFR Cluj. Eu doream sa o iau din vara viitoare, dar o voi lua probabil din iarna pentru a nu incapea pe mana celor de la Bucuresti", a spus Adrian Mititelu.

OPTIUNE. La randul sau, Staicu a comentat viitorul Craiovei, pe care este decis sa i-o cedeze olteanului Mititelu. "Eu discut cu toti, dar deocamdata sunt numai discutii. Pana nu semnez cedarea echipei la notariat sunt numai vorbe. Cu Adrian discut demult, dar nu are inca banii necesari. Tranzactia se va face, dar nu acum pentru ca nu are rost sa bulversez echipa in plin campionat", a afirmat Dinel, care nu prea doreste ca echipa sa ajunga inapoi la Gigi Netoiu, cel mai urat om in Banie.

PLESAN, VANDUT IN IARNA

In momentul in care ii va ceda echipa lui Mititelu, Staicu o sa-l vanda pe Mihaita Plesan la Ajax Amsterdam, echipa cu care mijlocasul oltean a semnat un precontract inca din vara.

De asemenea, patronul nu ii va ceda viitorului stapan al "Stiintei" si cantonamentul echipei din Lunca Jiului. "Ma inteleg eu cumva cu Adrian. Are actiuni pe la unele firme, niste spatii in Craiova, vom vedea. Oricum, o sa-l iau pe Plesan sa-l vand in strainatate. Eventual, il dau cu imprumut daca nu gasesc o echipa care sa doreasca sa-l cumpere.

In plus, cantonamentul de la Lunca va ramane tot al meu, pentru ca am investit acolo foarte multi bani", a spus ieri Dinel Staicu. De asemenea, in cazul in care Adnan Guso, Mariko Daouda si Zeno Bundea vor fi transferati in strainatate in "era Mititelu", actualul patron va primi jumatate din valoarea sumei de transfer. "Sunt jucatori importanti, pe care vreau sa recuperez banii investiti", a incheiat Staicu.

ANTRENOR

Atunci cand va prelua echipa, Adrian Mititelu va avea posibilitatea sa-si numeasca singur oamenii cu care va lucra. Daca in ceea ce priveste functiile de conducere din club nu se cunoaste nimic concret, problema viitorului antrenor pare sa fie deja rezolvata.

Surse apropiate lui Mititelu sustin ca acesta ar fi tentat sa-l aduca la carma echipei pe Ovidiu Stinga. Fostul mijlocas, in varsta de 32 de ani, a evoluat ani buni la Universitatea, facand parte din echipa care a adus ulti-mul titlu in Banie, in 1991, alaturi de Gica Craioveanu sau Jerry Gane. Prieten foarte bun cu Mititelu, Stinga se ocupa in acest moment de un centru de copii si juniori din Olanda, dupa ce a fost inlaturat de la echipa, in primavara, de actualul antrenor, Mircea Rednic.

ETAPA A VI-A

Astazi
  • 17:00 (Telesport) Apulum Alba-Iulia - FCM Bacau
    Arbitri: Al. Deaconu - Z. Szekely, Oct. Sovre
  • 20:00 (National TV) Farul - "Poli" Iasi
    Arbitri: R. Dumitru - Fl. Buzarnescu, Ed. Crangasu

    Sambata
  • 17:00 (Telesport) Otelul - Sportul
    Arbitri: M. Salomir - I. Popa, G. Dimaca
  • 18:00 (TVR 2) Univ. Craiova - CFR Cluj
    Arbitri: A. Helesteanu - M. Savaniu, Ad. Vidan
  • 20:15 (Antena 1) Rapid - FC Brasov
    Arbitri: S. Corpodean - M. Nagy, Fl. Damaschin

    Duminica
  • 17:00 (Telesport) Gloria Bistrita - "Poli" AEK Timisoara
  • 17:00 (National TV) FC Arges - Steaua
  • 20:15 (TVR 1) Dinamo - FC National

    ETAPA A VII-A

  • Vineri, 17 septembrie: CFR Cluj - FC Arges (17:00, Telesport), "Poli" AEK - Rapid (20:00, National TV)
  • Sambata, 18 septembrie: "Poli" Iasi - Sportul (17:00), FC National - Univ. Craiova (17:00, TVR 2), FCM Bacau - Dinamo (20:15, Antena 1)
  • Duminica, 19 septembrie: FC Brasov - Apulum (17:00, National TV), Gloria - Otelul (19:45, Telesport), Steaua - Farul (20:15, TVR 1)
  • ×
    Subiecte în articol: sport adrian mititelu staicu echipa