x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adversari dificili în primul tur la Australian Open

Adversari dificili în primul tur la Australian Open

de Vlad Ionescu    |    15 Ian 2010   •   00:00

Cei şase jucători români acceptaţi pe tabloul principal al primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se va disputa în perioada 18-31 ianuarie, la Melbourne, şi-au aflat ieri adversarii din runda inaugurală.



De departe, cea mai grea misiune o va avea Monica Niculescu, căreia sorţii i-au scos-o în cale pe Jelena Jankovic (Serbia), cap de serie numărul 8 şi fost lider mondial. Tot pe tabloul feminin, Edina Gallovits o va întâlni pe Nadia Petrova (Rusia), a 19-a favorită a turneului, iar Raluca Olaru va juca împotriva Katerinei Bondarenko (Ucraina), cap de serie numărul 30. Ceva mai mare şansă au avut Sorana Cârstea, cea mai bine clasată jucătoare din ţara noastră în ierarhia WTA, şi Alexandra Dulgheru. Cârstea o va avea ca adversară pe Olivia Rogowska (Australia), beneficiara unui wild-card, în timp ce Dulgheru va înfrunta o jucătoare venită din calificări.


La masculin, Victor Hănescu se va întâlni în primul tur cu Juan Ignacio Chela (Argentina). În cazul unei victorii, "Hane" ar putea juca în runda următoare cu cel mai bun tenisman al lumii, elveţianul Roger Federer, dacă acesta îl va învinge în primul meci pe rusul Igor Andreev.  

×
Subiecte în articol: sport