x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AFP- Nadia Comaneci: In 1976 puteam cistiga si daca picam de pe aparat!

AFP- Nadia Comaneci: In 1976 puteam cistiga si daca picam de pe aparat!

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Iul 2008   •   00:00
AFP- Nadia Comaneci: In 1976 puteam cistiga si daca picam de pe aparat!

10:46 • Zina Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comaneci, a devenit o "femeie activa", care isi imparte viata intre activitatile sale din SUA si actiunile caritabile din Romania natala, urmarind insa in continuare gimnastica, mai ales in acest an olimpic, comenteaza AFP.

Zîna Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comăneci, a devenit o "femeie activă", care îşi împarte viaţa între activităţile sale din SUA şi acţiunile caritabile din România natală, urmărind însă în continuare gimnastica, mai ales în acest an olimpic, comentează AFP.

 

PROIECTE. Nadia îşi caracterizează viaţa ca fiind una fără loc de pauze: "Între contractele de spnsorizare, discursurile de motivare, Fundaţia şi viaţa mea de familie, nu am timp să mă plictisesc. Şi în plus mă voi duce la Beijing pentru a comenta pentru Televisa, un post mexican de televiziune". Reputaţia sa, dar probabil şi surîsul demn de reclamele TV, i-au adus numeroase apariţii televizate, ca în show-ul american "Apprentice: Celebrities" al miliardarului Donald Trump, de unde a fost exclusă cu cuvintele "Te ador, dar trebuie să pleci!".  "Nu era un show pentru mine, pentru că trebuia să fiu rea, ceva ce nu pot fi", a mărturisit Nadia. Între casa sa din Oklahoma, unde are cele nouă medalii olimpice, dintre care 5 de aur, şi cea din Venice Beach, Nadia vine des la Bucureşti, de unde a fugit cu o lună înainte de revoluţia din 1989. Aici a lansat în 2007 Fundaţia Comăneci, destinată susţinerii tinerilor sportivi români şi care finanţează anul acesta construirea unei policlinici unde "orfanii şi copiii din familiile defavorizate vor putea fi îngrijiţi, dar unde vor putea, de asemenea, să înveţe engleza, să studieze, să fie hrăniţi".  Nadia spune un "nu" hotărît politicii. "S-a vorbit mult timp de problema copiilor din România. Era momentul să acţionez, pentru că aceşti copii merită o viaţă mai bună", a explicat mama micuţului Dylan-Paul. Aura sa şi activităţile caritabile au tentat partidele politice româneşti, dar degeaba: "Vreau să fac lucruri pentru România, dar nu prin politică. Nu mă interesează, este prea complicat". În schimb, Nadia urmreşte cu atenţia evoluţiile din sportul său şi împreună cu soţul ei, fostul campion american Bart Conner, conduce o academie de gimnastică în Oklahoma. Dacă ea are încredere în tinerele sale compatrioate în ceea ce priveşte JO de la Beijing, ştie că titlul pe echipe se va juca "între Statele Unite, Rusia, România şi, fireşte, China" şi că va fi nevoie de "o zi norocoasă". Aşa cum s-a întîmplat în 1976? "Cu toată modestia, eram atît de deasupra lotului, încît aş fi putut probabil cîştiga chiar şi căzînd, dar acum sînt multe gimnaste de un nivel foarte bun", asigură "Miss Perfect 10".

 

×
Subiecte în articol: sport nadia