x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alberto Tomba nu mai vine în România. Banii sunt problema!

Alberto Tomba nu mai vine în România. Banii sunt problema!

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Ian 2009   •   00:00
Alberto Tomba nu mai vine în România. Banii sunt problema!

Prezenţa fostului mare campion de schi, Alberto Tomba, în România a devenit incertă. Triplul campion olimpic trebuia să participe, ca invitat, în perioada 23-24 februarie la o competiţie juvenilă organizată de municipalitatea Azuga.



"Deocamdată nu s-au găsit fondurile necesare organizării competiţiei pe 23-24 ianuarie. Nu am vrut să facem ceva pe grabă. Vrem să organizăm această compeţie în jurul lui Alberto Tomba şi nu putem să facem ceva la întâmplare. Acum am găsit sponsorii necesari şi sperăm ca la sfârşitul lui februarie să aibă loc acest eveniment, însă nu pot spune asta cu siguranţă.", a declarat primarul oraşului Azuga, Adrian Purcaru, citat de Mediafax. În data de 24 noiembrie 2008, Dan Măluşel, membru al Biroului Federal al FRSB, declarase pentru MEDIAFAX că Alberto Tomba a fost invitat de onoare la Cupa FRSB FIS la schi, care se va desfăşura în Azuga, în perioada 23-24 ianuarie 2009.

Purcaru a menţionat că organizează această competiţie tocmai pentru ca fostul schior să vină în România. "Am discutat cu impresarul lui Alberto Tomba şi acesta a fost de acord să vină în România. El putea să fie prezent şi pe 23-24 ianuarie, dar nu eram gata noi. În principiu, noi organizăm acest eveniment tocmai pentru prezenţa lui Tomba, altfel nu îl mai făceam", a explicat Tomba. Alberto Tomba, 42 de ani, s-a retras din competiţiile de schi în 1998. Tomba, care a practicat schiul profesionist timp de peste 20 de ani, a câştigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice, două la Calgary, în 1988, la slalom şi slalom uriaş, şi una la Albertville, în 1992, la slalom uriaş. Tomba mai are în palmares două medalii de argint la Jocurile Olimpice, două medalii de aur la Campionatele Mondiale din 1996, din Sierra Nevada. El a devenit primul schior care a câştigat cel puţin o etapă de Cupa Mondială timp de 11 ani consecutiv.

×
Subiecte în articol: sport albert tomba