x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alin Popoviciu: Iancu este falit. De aia l-a dat afară pe Uhrin.

Alin Popoviciu: Iancu este falit. De aia l-a dat afară pe Uhrin.

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Dec 2008   •   00:00
Alin Popoviciu: Iancu este falit. De aia l-a dat afară pe Uhrin.

Marian Iancu a ajuns la fundul sacului. Oricât s-ar căuta prin conturi, nu mai are bani cu care să susţină fotbalul la Timişoara. “Iancu ţine această echipă într-o continuă minciună, de aproape trei ani”, cocluzionează deputatul Alin Popoviciu – fost membru în C.A. FC Timişoara.



Alin Popoviciu, citat de Agerpres, loveşte dur în actualul patron al echipei depe malul Begăi:  „Iancu nu a mai băgat bani la această echipă de peste un an de zile, ci doar Consiliul Local 2,5 milioane de euro, un milion de euro de la Consiliul Judeţean şi infuzia de 1,6 milioane de euro de la Tender”. De altfel, Popoviciu este personajul care a spus că „antrenorul ceh Dusan Uhrin jr. s-a dus la Bucureşti să discute cu patronul tocmai aspectele financiare, spunându-i acestuia că pentru a avea stabilitate şi performanţă la echipă, este necesar ca plăţile şi contractele să fie la zi.  În primul rând, Iancu trebuie să-i dea 100.000 de euro lui Uhrin, ca antrenor şi, în plus, mai are de plătit restanţe de anul trecut, de la meciul cu Craiova, primele de instalare, la contracte, în valoare de peste 500.000 de euro”.

Concluzia la care ajunge Popoviciu, în cazul lui Marian Iancu, este destul de dură: “Am crezut, în vară, că va accepta până la capăt să-i vândă lui Tender acţiunile de la echipă şi că nu mai poate să se joace nici cu Timişoara, nici cu echipa, dar nu a avut bunul simţ să o facă”. Practic, înţelegerea din vară era ca Tender să înceapă să bage bani în echipă, ceea ce s-a şi întâmplat, după care să urmeze un audit, în care se va vedea situaţia financiară a clubului, iar din suma totală de plată să se scadă aceste cuantumuri. “Când a auzit de audit, Iancu nu a mai acceptat să semneze actele pentru începerea controlului şi a anunţat că renunţă la vânzarea echipei”, susţine Popoviciu. Parlamentarul spune că Ovidiu Tender este dispus să preia echipa, lucru cu care a fost de acord întotdeauna, singurul impediment fiind refuzul lui Iancu de a o mai vinde. În orice caz, autorităţile timişorene vor să-l menţină pe Dusan Uhrin jr. în funcţia de antrenor principal, iar ca susţinător financiar să aducă, în locul lui Iancu, un timişorean sau un străin, care să fie departe de “interesele de culise” ale campionatului intern de fotbal.

×
Subiecte în articol: sport iancu