x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alina, kimono de aur

Alina, kimono de aur

de Vlad Ionescu    |    10 Aug 2008   •   00:00
Alina, kimono de aur

JO BEIJING  ●  Imnul României, intonat pentru prima oară
Judoka Alina Dumitru, 26 de ani, a adus delegaţiei ţării noastre cea dintîi medalie de aur la actuala ediţie a JO.



JO BEIJING  ●  Imnul României, intonat pentru prima oară
Judoka Alina Dumitru, 26 de ani, a adus delegaţiei ţării noastre cea dintîi medalie de aur la actuala ediţie a JO.

Prima zi, prima medalie de aur! Un început excelent de Olimpiadă pentru delegaţia tricoloră. Învestită cu încrederea tuturor românilor prezenţi la Beijing, Alina Dumitru a confirmat speranţele puse în ea şi şi-a îndeplinit visul de o viaţă, acela de a cîştiga titlul olimpic. Festivitatea de premiere a fost efectuată de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer. Pe podium, copleşită de emoţii, Alina nu şi-a mai putut stăpîni lacrimile în momentul în care tricolorul s-a înălţat pe cel mai înalt catarg în acordurile imnului naţional. "Sînt cel mai fericit om din lume. Nu am cuvinte să exprim ceea ce simt în acest moment. Cred că va mai trebui să treacă ceva vreme ca să-mi dau seama că sînt campioană olimpică. Este un vis împlinit, pentru că încă de la 14 ani, cînd m-am apucat de judo, mi-am dorit acest lucru", a declarat eleva antrenorului Florin Bercean.

PERFECŢIUNE. Mignona sportivă a prins o zi de graţie, în care i-a ieşit absolut totul. Liberă în primul tur, Alina a trecut apoi uşor de unguroaica Csernoviczki şi de sud-coreeanca Kim, meciuri în care şi-a făcut încălzirea pentru marea confruntare din semifinale, cu japoneza Ryoko Tani, o legendă vie a acestui sport, dublă campioană olimpică şi de şapte ori campioană mondială, pe care nu reuşise să o învingă niciodată pînă acum. Românca noastră a răsturnat toate calculele hîrtiei, obţinînd o victorie răsunătoare, prin care medalia de argint era asigurată. Finala cu cubaneza Yanet Bermoy a fost floare la ureche în comparaţie cu întîlnirea precedentă. Alina a intrat pe tatami decisă să nu-i lase adversarei nici o şansă şi a atacat încă de la început. După doar un minut şi 20 de secunde, reprezentanta noastră a realizat ippon-ul, punînd capăt luptei. Aurul era al ei.

SUPORTERI. Sala a izbucnit în aplauze, galeria română fiind cea care a dominat fondul sonor. Octavian Morariu, Ion Ţiriac, Ioan Dobrescu, Mircea Sandu şi alţii au fost acolo să o încurajeze. "Am simţit că toată sala e cu mine. Asta mi-a dat încredere. Mă bucur că nu i-am dezamăgit. Sper să nu fie ultima medalie de aur pentru România. Îmi doresc din tot sufletul să urmeze şi altele, cît mai multe", a declarat prima campioană olimpică a judoului românesc. La una dintre peluze, scrimerii veniţi să-i fie alături erau extaziaţi. "Am avut mari emoţii. Este o superfată, meserie, ce mai. Pe cît e de mică, pe atît e de mare ca sportivă", a spus sabrerul Rareş Dumitrescu, completat imediat de sabrera Ana Maria Brînză: "Am venit să se lipească norocul de noi. În Satul Olimpic sîntem colege de apartament. Victoria ei ne încurajează".

×
Subiecte în articol: sport alin