x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Altă tactică, jucători noi

Altă tactică, jucători noi

de Madalina Corbeanu    |    12 Iun 2008   •   00:00
Altă tactică, jucători noi

ITALIA  ●  Schimbări în echipă pentru întîlnirea cu România
După înfrîngerea usturătoare din partida cu Olanda, selecţionerul Roberto Donadoni a declarat că va face o reevaluare a echipei în vederea meciului cu România.



ITALIA  ●  Schimbări în echipă pentru întîlnirea cu România
După înfrîngerea usturătoare din partida cu Olanda, selecţionerul Roberto Donadoni a declarat că va face o reevaluare a echipei în vederea meciului cu România.

Donadoni a recunoscut că se aştepta să fie criticat după cel mai drastic eşec al naţionalei Italiei din ultimii 20 de ani. “Am văzut că ziarele au scris să fie readus Lippi, dar nu sînt supărat, pentru că nu sînt atît de nebun să mă aştept la altceva după un asemenea rezultat. Nu există o echipă perfectă, cu acest sistem am jucat şi am învins, problema este că rezultatul condiţionează judecata”, a spus Donadoni, care insistă însă că partida cu Olanda este deja istorie şi toată lumea trebuie să se gîndească la următoarele meciuri: “Această înfrîngere nu afectează certitudinile asupra echipei, însă în mod clar mă va conduce să fac evaluări. Ne aşteaptă alte două partide importante, regret că am pierdut, dar această înfrîngere urîtă ne motivează mai mult pentru următoarele două meciuri, unde trebuie să facem toate eforturile pentru a învinge. Vom vedea dacă vom face schimbări, trebuie să vedem care este şi condiţia fizică a echipei”.

DECISIV. Jucătorii care au participat la conferinţa de presă de ieri au declarat încă o dată că mizează pe o victorie în faţa României. “Ne simţim în continuare ca nişte campioni mondiali. Important este să cîştigăm în faţa României. Am pierdut doar o bătălie, nu şi războiul”, a spus atacantul Luca Toni. “Cu România va fi o partidă de totul sau nimic, în care trebuie să dăm tot ce putem, să luptăm pentru fiecare balon. Singurul rezultat care ne avantajează este victoria”, a spus şi Zambrotta.

Schimbări

Dacă Donadoni nu a dorit să facă precizări în legătură cu modificările din primul unsprezece, cotidianul Gazzetta dello Sport a scris ieri că, faţă de meciul cu Olanda, împotriva României vor apărea patru titulari noi. “Principalii candidaţi pentru un post de titular sunt Del Piero şi Cassano, dar mai mult ca sigur vor intra şi Chiellini în locul lui Materazzi şi De Rossi în locul lui Gattuso. Dacă Donadoni se va decide să joace cu două vîrfuri, lîngă Toni va apărea Cassano şi va schimba sistemul din 4-3-3 în 4-3-1-2. De Rossi va fi alături de Pirlo şi Ambrosini în linia mediană”, a scris cotidianul italian. Alte posibile schimbări ar fi revenirea lui Zambrotta pe partea dreaptă, mutarea lui Panucci în centrul apărării şi titularizarea lui Grosso pe postul de fundaş stînga.

×
Subiecte în articol: sport