x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Andone a ales „Steaua“

Andone a ales „Steaua“

de Daniel Stan    |    18 Ian 2010   •   00:00
Andone a ales „Steaua“
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Tehnicianul a fost prezentat oficial ieri la ŢSKA Sofia, echipă care i-a oferit un contract de 300.000 de euro pe sezon. Vicecampioana vecinilor din sud, echipa Armatei, mai este denumită şi "Steaua Bulgariei".



Dacă Victor Piţurcă şi Gică Hagi au refuzat ofertele celor de la ŢSKA Sofia, cea mai titrată echipă din Bulgaria, Ioan Andone, ofertat intens de Dinamo, a acceptat. "Sunt antrenor şi abia aştept să reîncep munca. Este o nouă provocare pentru mine. Sunt onorat să fiu antrenorul lui ŢSKA Sofia şi vreau să fiu numărul unu, să câştig titlul şi să îmi ating visul, grupele Ligii Campionilor", a declarat "Ando" după prezentarea oficială de ieri.

Contractul se va întinde pe durata unui sezon, tehnicianul urmând a încasa 300.000 de euro, plus prime şi bonus de performanţă. "Sper ca pe stadionul nostru că vină echipe mari. Sunt un antrenor responsabil", a mai adăugat Andone, care îi va avea elevi la "Steaua Bulgariei" pe conaţionalii Florentin Petre şi Daniel Pancu.

A REZOLVAT GIOVANNI
Propunerea ca Ioan Andone să ajungă pe banca tehnică a lui ŢSKA, liberă după demisia lui Luboslav Penev, a fost făcută de Ioan Becali, acelaşi care s-a implicat şi în discuţiile cu Hagi şi Piţurcă. "Giovanni Becali nu mi-a fost niciodată duşman, am lucrat foarte bine cu el, deşi au existat şi anumite diferende", a spus antrenorul în vârstă de 49 de ani.

"De la Dinamo am dorit altceva, Giovanii ştia clar că nu pot accepta condiţiile de acolo. Prea s-au folosit de mine, însă eu în alegerile pe care le fac vreau ceva concret", a explicat Andone şi de ce a refuzat gruparea din Ştefan cel Mare. În acest moment, ŢSKA, 31 de titluri în Bulgaria, ocupă locul secund în campionat, la 4 puncte de liderul Litex Loveci.

PIERDUT ÎN MUNŢI
Omul cu probleme din Ştefan cel Mare, Ousmane N'Doye, i-a panicat din nou pe dinamovişti. Sâmbătă dimineaţă, la finalul primului cros al zilei, de 10 km., senegalezul nu a mai ajuns, rătăcindu-se în pădurile din Poiana Braşov. Alarmaţi, antrenorul Cornel Ţălnar şi restul staff-ului tehnic au apelat la salvamontişti, care l-au căutat pe fotbalist cu ATV-urile timp de o oră, fără vreun succes însă. În cele din urmă, N'Doye a ajuns singur la hotel, fără a lăsa impresia că s-ar fi întâmplat ceva. "Am fost să văd oraşul Braşov, auzisem că este foarte frumos. Sper să nu mă amendeze", a comentat cu zâmbetul pe buze mijlocaşul, spre disperarea roş-albilor.

×
Subiecte în articol: sport ioan andone Ţska sofia