x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Andone, dat afară din Gruia

Andone, dat afară din Gruia

de Ionut Paduraru    |    31 Aug 2008   •   00:00
Andone, dat afară din Gruia

CFR CLUJ  ●  Campioana negociază cu Guidolin şi Irureta
Seria de patru meciuri fără victorie înregistrată de CFR Cluj i-a fost fatală antrenorului Ioan Andone, care va fi cel mai probabil demis de conducătorii clubului.



CFR CLUJ  ●  Campioana negociază cu Guidolin şi Irureta
Seria de patru meciuri fără victorie înregistrată de CFR Cluj i-a fost fatală antrenorului Ioan Andone, care va fi cel mai probabil demis de conducătorii clubului.

Ultimul succes al feroviarilor în Liga I s-a înregistrat în etapa a doua, 2-0 cu Gloria Buzău, şi a venit în urma a două autogoluri ale trupei antrenate atunci de Ştefan Stoica. Au urmat două înfrîngeri în deplasare pentru CFR, 0-1 cu Rapid şi 1-2 cu FC Vaslui, şi două rezultate de egalitate pe teren propriu, 1-1 cu Universitatea Craiova şi 0-0 cu "Poli" Iaşi.

ÎNLOCUITORI. După acest ultim meci, în care a şi fost huiduit de suporterii lui CFR, antrenorul Ioan Andone a vorbit şi despre posibilitatea de a fi înlăturăt de la cîrma echipei. "Dacă mi se cere demisia, nu e nici o problemă. Dacă există altceva mai bun, ne dăm mîna şi la revedere. Pe mine nu m-a ţinut niciodată un contract la o echipă. Eu sînt primul nemulţumit de jocul echipei şi de rezultate, dar şi jucătorii să ştiţi că nu se bucură, pentru că ei pierd bani prin neîncasarea primelor. Ştiu că primul obiectiv este campionatul, iar dacă pierzi trena cu plutonul fruntaş e grav", a spus Andone la conferinţa de presă. Ieri dimineaţă, surse din anturajul conducerii clubului clujean au dezvăluit că Andone a fost anunţat de Iuliu Mureşan prin telefon că va fi demis. Aceste surse au oferit şi numele celor doi antrenori cu care şefii lui CFR negociază preluarea echipei: Francesco Guidolin, ultima oară la Palermo, şi Javier Irureta, ultima oară la Real Zaragoza.

COMUNICAT. Informaţia privind demiterea lui Andone pare a fi confirmată de un comunicat apărut pe site-ul oficial al campioanei, în care preşedintele Iuliu Mureşan îşi exprimă nemulţumirea în legătură cu rezultatele echipei şi vorbeşte despre măsuri de îndreptare urgentă a situaţiei. "Cu toate că s-au făcut investiţii masive atît la nivelul echipei, prin transferuri de valoare, cît şi în stadion, care este la ora actuală cel mai modern din ţară, din păcate rezultatele sînt mult sub nivelul investiţiilor şi aşteptărilor noastre şi ale suporterilor. Ne cerem scuze faţă de cei care ne sînt alături pentru începutul slab de sezon şi vă asigurăm că pînă cel tîrziu marţi vom lua cele mai bune măsuri avînd ca scop îndreptarea urgentă a situaţiei. Vă rugăm să aveţi încredere şi să ne sprijiniţi în continuare, pentru că performanţa construită la CFR în ultimii şase ani, performanţă care este privită ca un fenomen în Europa, va avea continuitate", se arată în comunicatul semnat de Iuliu Mureşan în numele Consiliului de Administraţie al CFR Cluj.

SIMILITUDINE. Într-o situaţie asemănătoare cu Andone se află şi Mircea Lucescu, despre care cotidianul Gazzetta dello Sport a scris ieri că ar putea fi înlocuit la cîrma lui Şahtior Doneţk de antrenorul lui AC Milan, Carlo Ancelotti. Sursa citată notează că Ancelotti a primit o ofertă cu un contract pe trei sezoane şi un salariu anual de 10 milioane de euro, pe care ar fi refuzat-o în primă instanţă, dar clubul ucrainean speră să-l convingă pe tehnicianul italian să preia echipa din Doneţk la începutul anului viitor.

×
Subiecte în articol: sport andone