x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antena 1 / Se discută cu TVR pentru preluarea meciurilor din Liga 1

Antena 1 / Se discută cu TVR pentru preluarea meciurilor din Liga 1

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Sep 2008   •   00:00
Antena 1 / Se discută cu TVR  pentru preluarea meciurilor din Liga 1

Directorul general al Antena 1, Dan Matiescu, a anunţat, joi, că vor fi negociate cu televiziunea publică drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I de fotbal, informează Agerpress.

Directorul general al Antena 1, Dan Matiescu, a anunţat, joi, că vor fi negociate cu televiziunea publică drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I de fotbal, informează Agerpress.



NEGOCIERI. Dan Matiescu a precizat, în cadrul unei întrevederi cu membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), că s-a stabilit o întîlnire, marţi, cu preşedintele TVR şi cu alţi reprezentanţi ai postului public de televiziune. “Vom discuta posibilitatea de a vinde o parte dintre meciurile desfăşurate în Liga I, precum şi vînzarea drepturilor de transmisie a rezumatelor”, a declarat Matiescu. El a spus că s-a discutat şi cu reprezentanţi ai operatorului de telefonie Orange în privinţa transmiterii, prin intermediul telefoanelor mobile, a tuturor meciurilor din Liga I. “Ca urmare, toţi abonaţii Orange, teoretic, vor avea posibilitatea să urmărească meciurile, în direct, pe telefonul lor mobil”, a declarat directorul general al Antena 1. Matiescu a mai spus că s-a discutat cu reprezentanţi ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) în privinţa relaxării unor clauze contractuale, însă avocaţii LPF au atras atenţia că astfel de modificări sunt imposibil de realizat, altminteri licitaţia ar putea fi contestată. Directorul general al Antena 1 a adăugat că avocaţii au explicat că cei care au cumpărat caietul de sarcini şi nu au mai participat la licitaţie ar putea să ceară anularea ei, pe motiv că nu s-a asigurat condiţii egale pentru participanţii la aceasta.  Preşedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, şi-a manifestat interesul de a discuta despre drepturile de transmisie ale meciurilor din Liga I. “Consider că fotbalul nu poate lipsi de la televizor. Intrarea pe o nişă de o televiziune de cablu e în defavoarea cetăţenilor”, a declarat Sassu. La rîndul său, Bogdan Chiriţoiu, manager de proiect privind lansarea pachetului de canale Realitatea Film, a spus că există disponibilitate pentru a purta discuţii pe tema transmiterii meciurilor din Liga I.


PRESIUNI. Preşedintele RCS&RDS a spus că societatea pe care o conduce şi grupul Antena sînt dispuse să negocieze în condiţii comerciale, dar nu să facă cadou nişte drepturi pentru obţinerea cărora s-au plătit peste 100 de milioane de euro. Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, este de părere că cea mai apropiată soluţie ar fi TVR-ul şi le-a comunicat reprezentanţilor RCS&RDS şi celor ai Antenei 1 că discuţiile pe această temă vor continua la CNA după ce negocierile cu TVR vor începe. CNA a discutat pe 19 august cu reprezentanţii SC Camina Trust SRL, care au afirmat că vor solicita LPF relaxarea unor clauze din contract pentru a putea finaliza, în cel mai scurt timp, negocierile societăţii şi a asigura astfel accesul cît mai larg al publicului la vizionarea meciurilor din campionatul intern de fotbal. Răsvan Popescu preciza atunci că, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii trustului SC Camina Trust SRL, aceştia au informat Consiliul că sunt în negocieri cu toţi operatorii mari de cablu şi platforme DTH. În acelaşi context, Antena 1 s-a angajat să transmită în fiecare etapă cel mai important meci, indiferent cînd acesta este programat, a afirmat Popescu.


×
Subiecte în articol: sport antena liga meciurilor