x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antonie Solomon: Adrian Mititelu să vină la Primărie pentru a încheia contractul pentru stadionul Ion Oblemenco!

Antonie Solomon: Adrian Mititelu să vină la Primărie pentru a încheia contractul pentru stadionul Ion Oblemenco!

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Feb 2010   •   00:00
Antonie Solomon: Adrian Mititelu să vină la Primărie pentru a încheia contractul pentru stadionul Ion Oblemenco!
Sursa foto: Darius Mitrache/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Lovitură de teatru primită de Adrian Mititelu din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Universitatea Craiova nu are dreptul de a organiza meciurile programate pe teren propriu în acest retur de campionat pe arena din Turnu Severin. "Vom juca la noi acasă, la Severin. Încă din anii '70 se spune, într-un imn al nostru, că această echipă e a întregii Oltenii. Deci vom juca acasă. Şi Vâlcea dacă se oferea gazdă, acceptam oferta", susţinea Mititelu într-o intervenţie la Sport Total FM îăn urmă cu două săptămâni.



Totuşi, un comunicat postat pe site-ul grupării din Bănie arată că dorinţa patronului oltean nu poate să se îndeplinească. Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Universitatea nu îndeplineşte condiţiile cerute de regulamente pentru a evolua la Turnu Severin. Pentru că nici pe arena "Ion Oblemenco" nu poate evolua, Universitatea Craiova riscă să nu poată organiza partida programată sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş, în Liga 1. Iar dacă situaţia se va perpetua echipa are toate şansele să fie exclusă din campionat!

Iată comunicatul postat de Universitatea Craiova:

"FC Universitatea Craiova anunţă că nu are posibilitatea să organizeze meciul cu Gaz Metan Mediaş, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, de sâmbătă, 27 februarie 2010, din urmatoarele motive:

1. Forurile fotbalistice din Romania, FRF şi LPF, ne-au comunicat, oficial, în această dimineaţă, că partida nu poate avea loc la Severin deoarece, după cum susţin acestea, disputarea jocului în localitatea Severin contravine prevederilor regulamentare în vigoare, deşi iniţial am avut acordul scris pentru disputarea meciului în localitatea mai sus menţionată.

2. Nu putem să organizăm meciul pe stadionul “Ion Oblemenco”, din Craiova, deoarece, neavând un contract în termen valabil pentru deţinerea imobilului, conform regulamentului, indiferent de scorul înregistrat pe teren, pierdem meciul cu 3-0 la o simplă contestaţie a oricărui terţ interesat.

În aceste conditii, ne este imposibilă organizarea meciului de sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş.

Din datele pe care le deţinem, se pare că băieţii răi au reuşit să facă ceea ce şi-au propus.

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA"


"Plecarea la Severin e cel mai mare rău făcut Craiovei în toată istoria acestei echipe" - spune Sorin Cârţu într-o declaraţie făcută în gsp.ro.

"Adrian Mititelu să vină la Primărie să îi dau stadionul. Facem contract şi îi cer 1 EURO/ lună. Din punctul meu de vedere nici acest euro nu l-aş introduce în contract, dar nu e stadionul meu. Pentru municipalitate, arena este o corvoadă suplimentară. Joi avem şedinţă de Consiliu Local şi îl aşteptăm, dacă vrea, pe Mititelu să vină şi să parafăm înţelegerea. Eu nu stau în genunchi în faţa lui chit că nu aş vrea ca echipa să plece din Craiova. Încă mai are timp să înregistreze înţelegerea la LPF", a afirmat într-o declaraţie pentru jurnalul.ro primarul Antonie Solomon.

"Nici nu ştiu ce să vă spun dumneavoastră sau celor care îşi fac iluzia de a vedea Universitatea evoluând aici. Am şi pus biletele în vânzare pentru acest meci, cu Gaz Metan. Regret că se crează o asemenea discuţie pe seama deciziei luate de Adrian Mititelu, de a aduce Craiova în oraşul nostru. Noi avem contract ferm cu clubul patronat de Adrian Mititelu, avem stadion omologat, deci îndeplinim criterii cerute de LPF şi FRF. NU înţeleg de unde apar aceste animozităţi la nivel înalt", spune pentru jurnalul.ro Gherghe Constantin, edilul oraşului Drobetra Turnu Severin.

"Solomon bate câmpii!  Iese cu asemenea declaraţii de faţadă tocmai acum, crede că se joacă cu mine, după ce mi-a distrus viaţa acum se înşală amarnic. După ce că mi-a distrus şi familia şi clubul, continuă să-şi bată joc de mine, vrea să mă facă jucăria lui. De fapt, în spatele deciziei cu derogarea de la Severin tot el se află. Solomon mi-a luat totul, dar nu-mi poate lua demnitatea! Dacă FRF nu ne lasă la Severin, nu jucăm niciunde!", a declarat azi Adrian Mititelu pentru craiovamaxima.ro.

×
Subiecte în articol: sport