x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenor de 17.000 de dolari lunar pentru Halep

Antrenor de 17.000 de dolari lunar pentru Halep

de Theodora Şutiu    |    24 Ian 2019   •   13:00
Antrenor de 17.000 de dolari lunar pentru Halep

Simona Halep a pierdut locul 1 mondial, dar nu va pleca de la Australian Open cu „mâna goală”. Românca va avea un nou antrenor, pe belgianul Thierry Van Cleemput, cel care până de curând l-a pregătit pe cel mai bun jucător de tenis din ţara sa natală, David Goffin.

Deşi discuţiile s-au purtat în mare secret, Van Cleemput a asistat la mai multe antrenamente ale Simonei de la Melbourne, după ce Goffin a fost eliminat în turul trei, iar această contraperformanţă i-a determinat pe cei doi să încheie colaborarea. Întrebată la conferinţa de presă de după meciul cu Serena Williams, Halep a răspuns evaziv: „Suntem în discuții, dar nu este antrenorul meu oficial, vom vedea”, a explicat Simona. „Îmi place ca antrenor, ca persoană. Nu am decis nimic încă. Trebuie să ne cunoaștem mai bine”, a adăugat, spunând și că „nu am nicio legătură cu ruptura de David. Am început să discutăm după despărțirea de Goffin”.

„Îmi place stilul ei”

Întrebat ce apreciază la Simona Halep, Van Cleemput a spus că „îmi place ca jucătoare, îmi place stilul ei de joc și cred că știu cum pot să ajut. Chiar dacă va pierde câteva locuri, nu va fi ceva rău. Nu sunt idiot să spun că voi face ceva mai bine decât s-a făcut deja. Dar mă interesează acest job”, a declarat tehnicianul în presa belgiană.

Cei doi nu ştiu deocamdată cum va debuta perioada de acomodare după Australian Open. „Ar trebui să avem câteva sesiuni de antrenamente la București și apoi să mergem la câteva turnee pentru a vedea cum merg lucrurile, cum mă integrez în echipă. Ideea este să începem de la Doha și Dubai”, a mai spus Van Cleemput.

E un interes din partea ei, ea e cea care m-a căutat. Și eu sunt interesat, de-asta am venit s-o văd la meciul cu Serena. Îmi place stilul de joc al Simonei și știu cum să o ajut” - Thierry Van Cleemput

 

×
Subiecte în articol: simona halep