x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aparenta linişte

Aparenta linişte

de Mihai Igirosanu    |    29 Mar 2009   •   00:00
Aparenta linişte
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

"Tricolorii" s-au destins înaintea dificilului meci cu sârbii jucând bowling şi biliard fără antrenorul Victor Piţurcă, rămas la hotel. La rândul lor, oaspeţii s-au plimbat o oră prin Constanţa, după care s-au retras în camere.



După antrenamentul oficial desfăşurat vineri, puţin după prânz, componenţii echipei naţionale au avut un program lejer până la ora partidei cu Serbia, din preliminariile CM 2010 din Africa de Sud. Ieri, în jurul orei 11:30, după ce au fost vizitaţi de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, "tricolorii" au plecat de la Hotelul Rex cu destinaţia Complexul Europa din Mamaia, unde au zăbovit aproape două ore. În acest timp, jucătorii s-au destins, jucând biliard şi bowling, fiind supervizaţi de "secundul" Ştefan Iovan, selecţionerul Victor Piţurcă preferând să rămână la hotel cu oficialii federaţiei. La plecare, Mutu şi compania au fost întâmpinaţi de fani şi au mai zăbovit la o şedinţă de autografe şi fotografii, cei mai solicitaţi, cu excepţia starului lui Fiorentina, fiind stelistul Nicoliţă şi dinamovistul Tamaş. În schimb, sârbii au preferat o scurtă plimbare prin apropierea hotelului, apoi s-au retras în camere, o parte din ei, printre care şi vedeta Stankovici, savurând câte o ţigară în balcon, deşi antrenorul Radomir Antici este un duşman declarat al fumatului.

SOLIDAR. Dat ca posibil înlocuitor al lui Victor Piţurcă la echipa naţională în cazul compromiterii şanselor de calificare la turneul final al CM, Ladislau Bölöni, în prezent sub contract cu echipa belgiană Standard Liege, a negat orice discuţie pe această temă. "Tot ce s-a speculat în ultimele zile este o lipsă de respect faţă de actualul selecţioner. Nu doresc înlăturarea lui Victor Piţurcă, nu vreau locul lui. A calificat echipa de două ori la mari competiţii. Îl consider un antrenor bun, la fel cum a fost şi ca jucător, când eram colegi la Steaua. Sper să aibă suficientă forţă şi inspiraţie pentru a califica echipa naţională la un nou turneu final. Este normal să se simtă jignit când aude că postul lui este vânat de altcineva. Repet, nu am intenţia să deranjez pe nimeni", a declarat Bölöni. Acesta şi-a justificat prezenţa la meciul cu Serbia: "Nu am mai fost de 10 ani la Constanţa, rar am posibilitatea să văd pe viu echipa naţională. Dar nu mă aşteptam la atâta isterie".

ADVERSAR. Profitând de faptul că nu a evoluat ieri, reprezentativa Austriei, pe care România o va întâlni miercuri, la Klagenfurt, a jucat un meci-şcoală în compania echipei Under 19 a Austriei Karnten, un ultim test înaintea disputei cu "tricolorii" lui Victor Piţurcă. Naţionala Austriei, care a dovedit o mare poftă de joc, s-a impus în final cu scorul de 12-0, golurile fiind înscrise de Schiener şi Hoffer, câte 3, Arnautovici, două reuşite, Holzl, Scharner, Maierhofer şi Korkmaz, câte un gol. Noul selecţioner, Dietmar Constantini, a folosit următoarea formulă: Macho - Schiemer, Prodl, Pogatetz, Fuchs - Holzl, Saumel, Scharner, Ulmer - Maierhofer, Hoffer. Au mai evoluat: Dober, Schiemer, Dragovici, Orletchner, Beichler, Pehlivan, Korkmaz, Okotie şi Arnautovici.

GRUPA 7

România - Serbia
Arbitri: Matteo Trefoloni - Alessandro Stagnoli, Renato Faverani (toţi din Italia)

Lituania - Franţa
Arbitri: Eric Braamhadr - Hans Ten Hoove, Berry Simons (toţi din Olanda)

Clasament

1. Serbia       4    3    0    1    9-3    9 p
2. Lituania     4    3    0    1    6-3    9 p
3. Franţa       3    1    1    1    5-6    4 p
4. Austria       4    1    1    2    5-7    4 p
5. România    3    1    1    1    3-5    4 p
6. Feroe        4    0    1    3    1-5    1 p

Etapa viitoare (miercuri, 1 aprilie):

Ora 21:30 (Pro TV)
Austria - România

Ora 22:00
Franţa - Lituania

×
Subiecte în articol: sport