x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Arestări revocate

Arestări revocate

de Elly Cîrstea    |    19 Aug 2009   •   00:00
Arestări revocate
Sursa foto: Elly Cîrstea/

Tribunalul Argeş a dispus ieri punerea în libertate a lui Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă.



Instanţa a judecat, ieri, dacă menţine măsura arestării preventive în cazul finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, a directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, şi a fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, arestaţi în urmă cu patru luni în scandalul corupţiei din fotbal. Cei trei inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv au fost prezenţi în sală, după care au fost duşi înapoi la Penitenciarul Colibaşi.

URMEAZĂ RECURSUL PROCURORILOR
Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise. După câteva ore bune de deliberări, magistraţii Tribunalului Argeş au dispus revocarea măsurii arestării preventive în cazul celor trei. Practic, cei trei inculpaţi, din lotul celor 14 persoane acuzate de fapte de corupţie, pot fi puşi în libertate, însă sentinţa poate fi atacată cu recurs în 24 de ore. Decizia finală va aparţine Curţii de Apel Piteşti, care va fixa, cel mai probabil, termenul de judecată pentru joi, 20 august.

În cazul în care va fi respins recursul procurorilor anticorupţie, Penescu, Făcăleaţă şi Constantin vor fi eliberaţi din Penitenciarul Colibaşi. La 26 iunie, Tribunalul Argeş a prelungit cu 60 de zile mandatele de arestare preventivă pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, fost director al OPC Argeş, ultimul fiind între timp eliberat.

"S-AU CONSTATAT GREŞELI DE PROCEDURĂ"
Procurorul DNA Piteşti a cerut prelungirea arestării preventive pentru cei trei inculpaţi, motivând că în stare de libertate aceştia ar putea influenţa martori şi persoane cercetate, argumentând cu un exemplu în care Penescu a sunat o persoană implicată în dosar. Apărătorii au susţinut că respectivii, care stau în aceeaşi cameră la Penitenciarul Colibaşi, pot fi puşi în libertate deoarece nu mai pot influenţa dosarul în această fază.

Judecătoarea de la Tribunalul Argeş a luat act de faptul că toţi trei inculpaţii stau în aceeaşi cameră la Penitenciarul Colibaşi şi le-a luat declaraţii acestora despre această situaţie. "S-au constatat greşeli procedurale", a explicat şi avocatul Florentin Sorescu unul dintre motivele pentru care e posibil ca instanţa să fi luat această hotărâre. Nu e prima oară când Tribunalul decide eliberarea inculpaţilor, iar apoi Curtea de Apel anulează decizia şi menţine starea de arest.

Acesta este şi motivul pentru care Andrei Penescu, fiul finanţatorului de la FC Argeş, nu a dorit să comenteze pe marginea hotărârii Tribunalului. "Nu am ce să comentez până la judecarea recursului. Am mai avut speranţe de patru-cinci ori până acum şi degeaba. Curtea de Apel a întors mereu decizia", a zis acesta. Cornel Penescu, prin avocaţii lui, a depus până în prezent nouă cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă toate au fost respinse ca neîntemeiate.

×
Subiecte în articol: sport judecata tribunalul argeş