x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AS Roma – Inter Milano 0-4 • Chivu, joc impecabil

AS Roma – Inter Milano 0-4 • Chivu, joc impecabil

de Delia Gomoescu    |    21 Oct 2008   •   00:00

Cu Chivu integralist, Inter Milano a făcut cel mai bun meci din acest sezon, învingând cu 4-0, în deplasare, pe AS Roma, adversara lui CFR Cluj din grupa A a Ligii Campionilor.



Cu Chivu integralist, Inter Milano a făcut cel mai bun meci din acest sezon, învingând cu 4-0, în deplasare, pe AS Roma, adversara lui CFR Cluj din grupa A a Ligii Campionilor.

Eroul campioanei Italiei a fost suedezul Zlatan Ibrahimovici, autorul primelor două goluri (’5 şi ’47), celelalte reuşite aparţinându-le lui Dejan Stankovici (’54) şi Victor Obinna (’56). În urma acestui rezultat, Inter a revenit pe primul loc în Serie A, cu 16 puncte acumulate în şapte etape.

În faţa fostei sale echipe, Cristi Chivu a jucat apărător central, alături de Cordoba, şi a avut o prestaţie bună, dar şi un cartonaş galben primit în minutul 74. După meci, Chivu a avut numai cuvinte de laudă pentru coechipieri şi pentru antrenorul Jose Mourinho. "Nu este niciodată uşor să joci împotriva Romei, dar am făcut exact ce trebuia să facem, cu o apărare la înălţime, am dat primul gol foarte repede, şi acest lucru ne-a dat aripi. Când câştigi astfel de partide, mai ales la diferenţe aşa mari de goluri, este absolut normal ca lumea să se teamă de tine. Am muncit foarte bine, iar antrenorul a ales echipa perfectă pentru acest meci", a declarat căpitanul naţionalei României în cadrul emisiunii "ControCampo" de la postul de televiziune Rete 4.

Evoluţia lui Chivu a fost apreciată ca foarte bună de presa din Italia.

Agenţia Datasport l-a notat cu 6,5, la fel ca şi pe colegii săi din defensiva lui Inter, cea mai mare notă primind-o Ibrahimovici (7,5). "Chivu a avut o prestaţie foarte bună: nu a comis nici o eroare, aproape impecabil se poate spune", a notat Datasport. "Accidentările precedente din defensiva Interului ale lui Chivu şi Cordoba nu s-au simţit. Un cuplu central aproape perfect. Atenţie, Chivu s-a întors!", a scris şi Sportmain.it, în timp ce Eurosport.it a scris despre Chivu că "a blocat bine singura ocazie mai periculoasă a Romei şi a fost capabil, graţie clasei sale, să aşeze perfect jocul. Păcat că a primit cartonaş galben!".

×
Subiecte în articol: sport chivu