x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ATLETISM - Maraton în Capitală

ATLETISM - Maraton în Capitală

de Delia Gomoescu    |    11 Oct 2008   •   00:00
ATLETISM - Maraton în Capitală

Primarul general Sorin Oprescu va da mâine startul Maratonului Internaţional de la Bucureşti. La competiţia care din 2009 va intra în calendarul IAAF vor lua parte şi peste 20 de atleţi din elita mondială.



Primarul general Sorin Oprescu va da mâine startul Maratonului Internaţional de la Bucureşti. La competiţia care din 2009 va intra în calendarul IAAF vor lua parte şi peste 20 de atleţi din elita mondială.

Toyota Romanian International Marathon va cuprinde cinci curse: maratonul (42,195 km), semimaratonul (21,095 km), maratonul ştafetă (42,195 km), cursa populară (4 km) şi cursa destinată copiilor (1 km). Organizatorii au anunţat că pentru probele de maraton şi semimaraton s-au înscris deja peste 300 de persoane din România, Kenya, Etiopia, Rusia, Burundi, Danemarca, Italia, Suedia, Ungaria, Franţa, Republica Moldova şi Polonia. De asemenea, la maratonul ştafetă s-au înscris peste 20 de echipe a câte patru persoane, la cursa populară peste 150 de alergători, iar la cursa pentru copii vor lua startul peste 300 de tineri atleţi. Înscrierile pentru toate întrecerile se pot face până mâine, la ora 8:30. Startul tuturor curselor va fi dat la ora 9:30, cu excepţia concursului pentru copii, care va începe de la ora 10:00.

CONCURENŢĂ CU CHICAGO ŞI CU RIO

Fosta campioană olimpică la canotaj din 1984, Valeria Răcilă von Groningen, în prezent preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, unul dintre organizatorii maratonului, s-a plâns de faptul că perioada în care este organizată competiţia de la Bucureşti coincide cu disputarea altor maratoane de tradiţie din atletismul mondial. "Din păcate, ştim cu toţii că atleţii importanţi din România se pregătesc pentru maratonul de la Chicago sau de la Rio de Janeiro. Noi i-am invitat pe toţi sportivii noştri şi sperăm ca până la data-limită de înscrieri să avem cât mai mulţi români la linia de start", a declarat Valeria Răcilă von Groningen. Printre numele importante care au confirmat că vor lua startul în cursa de mâine se află kenyanul John Kipngeno şi conaţionalii săi Morris Mureithi, Patrik Wachira şi Thumbi Erastus Maina. Singurul român care a confirmat participarea la cursă este Ioan Vaida.

Premii de 45.000 de euro

Premiile acordate depăşesc suma de 45.000 de euro. Locul I la maraton va fi recompensat cu 5.000 de euro (3.000 la feminin), locul II – 2.500 de euro (1.500 la feminin) şi locul III – 1.500 de euro (1.000 la feminin). La semimaraton, premiile vor fi următoarele: locul I – 1.200 de euro (800 la feminin), locul II - 800 de euro (500 la feminin) şi locul III – 600 de euro (300 la feminin). La maraton ştafetă primele trei locuri vor fi recompensate cu câte 400 de euro, iar în cursa populară, primii clasaţi la cele 10 categorii de vârstă vor primi câte 100 de euro. Aceeaşi sumă va reveni şi primilor zece clasaţi în cursa copiilor.

Trafic închis pe traseu

Traseul competiţiei va cuprinde următoarele străzi: Piaţa Constituţiei – Bulevardul Unirii – Piaţa Unirii – Bulevardul Unirii – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Libertăţii – Bulevardul Na-ţiunilor Unite – Piaţa Naţiunilor Unite – Splaiul Independenţei – Strada Halelor – Calea Victoriei – întoarcere la intersecţia cu Strada Ion Câmpineanu – Ca-lea Victoriei – Splaiul Independenţei – întoarcere la Podul Eroilor – Strada B.P. Hasdeu – Strada Izvor – Calea 13 Septembrie – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Constituţiei. Pe acest traseu, traficul va fi închis începând cu ora 7:00 până la ora 15:30.

"Sunt convins că acest maraton va ajunge printre cele mai importante din Europa. Premiile care se acordă la acest eveniment au atras foarte mulţi atleţi din elita mondială. Deşi este la prima ediţie, Bucureştiul va avea un număr remarcabil de sportivi"

Paolo Ottone - manager tehnic IAAF

×
Subiecte în articol: sport cursa