x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atletism - medalii juvenile

Atletism - medalii juvenile

17 Iul 2007   •   00:00

Cu două medalii de aur şi una de argint, Romănia a incheiat Mondialele de juniori II de la Ostrava pe locul 8 in clasamentul pe naţiuni. După aurul cucerit la aruncarea ciocanului de Bianca Perie, duminică a venit răndul Elenei Lavric să urce pe cea mai inaltă treaptă a podiumului.

Cu două medalii de aur şi una de argint, Romănia a incheiat Mondialele de juniori II de la Ostrava pe locul 8 in clasamentul pe naţiuni. După aurul cucerit la aruncarea ciocanului de Bianca Perie, duminică a venit răndul Elenei Lavric să urce pe cea mai inaltă treaptă a podiumului. Sportiva de la LPS Roman a căştigat clar proba de 800 m, pe care a incheiat-o in 2 minute, 4 secunde şi 29 de sutimi, timp mai bun cu o secundă decăt cel obţinut de a doua clasată. "Primul tur a fost foarte rapid. Abia pe ultimii 50 de metri mi-am dat seama că pot căştiga", a declarat atleta de doar 16 ani. La săritura in lungime, Cristina Sandu a ocupat locul 4.

In acelaşi timp cu intrecerile de la Ostrava, la Debrecen au avut loc Europenele de tineret, la care ţara noastră a obţinut o medalie de aur, prin Angela Moroşanu la 400 m garduri, şi una de argint. Ancuţa Bobocel, vicecampioană mondială de junioare, a ocupat locul al doilea la 3.000 m obstacole, cu un nou record personal: 9 minute, 41 de secunde şi 84 de sutimi. Maria Negoiţă a fost a 4-a la aruncarea suliţei, Cristian Vorovenci şi ştafeta feminină de 4x400 m au ocupat locul 5, iar Alin Anghel s-a clasat pe locul 6 la triplusalt.

×
Subiecte în articol: sport