x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Avem echipă de Europene"

"Avem echipă de Europene"

de Marius Mihalcea    |    24 Aug 2007   •   00:00
"Avem echipă de Europene"
Sursa foto: Marin Raica/

După victoria obţinută miercuri seară in faţa reprezentativei Ţării Semilunei, venită pe fondul unui joc bun al lor, "tricolorii" cred că naţionala noastră este mai aproape ca oricănd de o nouă calificare la un turneu final.

ROMĂNIA - TURCIA 2-0 - Golurile au adus exuberanţă

După victoria obţinută miercuri seară in faţa reprezentativei Ţării Semilunei, venită pe fondul unui joc bun al lor, "tricolorii" cred că naţionala noastră este mai aproape ca oricănd de o nouă calificare la un turneu final.


Marcatorul celui de-al doilea gol al reprezentativei noastre, Adrian Mutu, a devenit după amicalul cu Turcia foarte increzător in şansele Romăniei de a ajunge la Campionatul European din Elveţia şi Austria de anul viitor: "Incet, incet formăm o echipă de Europene. A fost destul de dificil in prima repriză, dar după pauză am inceput să jucăm şi să avansăm mai mult spre poarta adversă. Cred că Turcia este mai bună decăt Belarus, este o echipă foarte agresivă, dar Romănia a fost mai bună".

UNANIMITATE. Ceilalţi "tricolori" au impărtăşit acelaşi punct de vedere cu cel al atacantului Fiorentinei. "Suntem pe drumul cel bun şi mergem in Belarus să continuăm seria bună de meciuri", a declarat Bogdan Lobonţ. "Am avut şi puţin noroc, dar nu cred că Romănia a prestat un joc slab, ci din contră. Important este că am intălnit o echipă puternică", a spus Răzvan Raţ. Căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, s-a apucat de făcut calcule: "Noi trebuie să căştigăm in Belarus, pentru că indiferent de rezultatul partidei dintre Olanda şi Bulgaria am lua o opţiune de calificare. Avem o echipă de Europene!". Mulţumit de modul in care s-au prezentat "tricolorii" in partida cu Turcia, selecţionerul Victor Piţurcă işi doreşte ca aceştia să joace la fel şi in meciul cu Belarus: "Un meci trecut cu brio, o partidă bună in compania unei echipe bune. Imi era frică de acest meci, pentru că jucătorii noştri care activează in Spania şi Italia nu au inceput campionatul, dar acum sper să repetăm la Minsk jocul bun făcut cu Turcia".

SATISFACŢIE

"Mi-a plăcut echipa in totalitate. Mă bucur foarte mult pentru Marica, pentru ce a făcut in repriza a doua. Ca vărf de atac a iniţiat multe acţiuni care au făcut diferenţa. Dorinel Munteanu a jucat extraordinar. Nu-l mai criticaţi acum pe Piţurcă? Turcia este o echipă care face un presing foarte bun, dar scorul este corect"

Mircea Sandu preşedinte FRF

Piţurcă, intransigent

Romănia mai are programat un meci amical la data de12 septembrie, cu Germania, in deplasare, zi in care, potrivit deciziei luate de şefii LPF, urmează să se dispute şi restanţele Farul - Dinamo şi Pandurii - Steaua, din runda a cincea a Ligii 1. Selecţionerul reprezentativei noastre, Victor Piţurcă, nu ia insă nicidecum in calcul posibilitatea de a merge in Germania cu un lot din care să nu facă parte şi internaţionalii de la Steaua şi de la Dinamo. "Nu mă interesează pe mine problemele lor. Toţi acei jucători care vor fi convocaţi pentru meciul cu Belarus vor face automat deplasarea şi in Germania." Cele două partide care ar fi trebuit să se dispute la sfărşitul acestei săptămăni au fost amănate pentru ca echipele bucureştene să pregătească mai bine meciurile retur din turul III preliminar al Ligii Campionilor, de săptămăna viitoare, Steaua urmănd să intălnească pe BATE Borisov, iar Dinamo pe Lazio, amăndouă pe teren propriu.

Elogii

Antrenorul Turciei, Fatih Terim, a pus infrăngerea echipei sale pe seama jocului prestat de elevii săi in partea secundă a jocului: "A fost o diferenţă mare intre prima repriză şi cea de-a doua, cănd am jucat foarte prost. Mutu şi Dică mi-au plăcut foarte mult, la fel şi Marica". Şi presa turcă i-a ridicat in slăvi pe jucătorii lui Piţurcă. "Romănia ar fi putut invinge miercuri seară şi dacă adversara sa ar fi fost Spania sau Olanda", a notat Milliyet.

×
Subiecte în articol: sport echipa echip