x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Baciul", pentru nelinistea Nasului

"Baciul", pentru nelinistea Nasului

de Sorin Anghel    |    23 Sep 2005   •   00:00
"Baciul", pentru nelinistea Nasului

Fostul international Gica Popescu a anuntat ieri ca renunta la cariera de impresar, astfel ca poate deveni un candidat serios la functia de presedinte al FRF, la alegerile din decembrie.

Alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, care vor avea loc la sfarsitul acestui an, se anunta a fi pline de neprevazut. Actualul sef din fruntea FRF, Mircea Sandu, pare tentat sa continue la Casa Fotbalului, desi, in luna martie, anuntase ca nu va mai candida. Ieri, fostul "capitan" al echipei nationale, Gica Popescu, a lasat de inteles ca este posibil sa candideze pentru cel mai ravnit scaun din fotbalul romanesc.

ANUNT. "Candidatura la presedintia FRF este un lucru la care ma gandesc de mult. Orice este posibil, dar nu am luat inca nici o hotarare in acest sens. Pentru orice fotbalist care nu urmeaza calea antrenoratului, presedintia FRF este o functie onoranta. Mai sunt doua luni pana atunci si se pot intampla multe. In plus, trebuie sa ai o echipa care sa te ajute. Cand o sa iau o hotarare in acest sens, fie ca e «da», fie ca e «nu», o sa anunt public. Decizia mea nu tine de candidatura lui Mircea Sandu. Ma gandesc la acest pas, indiferent de ce va face dansul", a explicat Popescu.

INCREZATOR. Referitor la sansele pe care le-ar avea daca in cursa pentru postul de presedinte al FRF s-ar afla si Mircea Sandu, "Baciul" s-a aratat optimist. "Fiind un sistem democratic, orice e posibil. Mai ales daca e un candidat cu greutate, cu credibilitate, care poate sa-i convinga pe oameni ca lucrurile se pot schimba."

PRECIZARE. Popescu a precizat ca, din punct de vedere legal, nu va mai fi impresar incepand cu data de 29 septembrie. "Am spus-o de mult ca nu vreau sa fac toata viata impresariat sportiv. A fost o experienta frumoasa, dar ca impresar lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Nu e suficient sa te urci in avion cu jucatorul si gata. Sunt unele lucruri pe care datorita orgoliului nu pot sa le fac. Sunt implicat in alte proiecte, cum este si cel cu Scoala de Fotbal, si nu mai am timpul necesar pentru a fi impresar", a subliniat Popescu.

SCEPTIC


"E cea mai buna solutie. Il voi sustine fara rezerve pe Gica Popescu. In fata lui Mircea Sandu nu are insa nici o sansa. Nici macar Basescu nu il poate invinge pe Sandu"
Adrian Porumboiu finantator FC Vaslui

DEZINTERES


"Nu ma mai intereseaza nimic de FRF. Poate sa fie un aranjament sau o manevra de-a lor. Sa faca tot ce vor ei. Pe mine, doar Steaua ma intereseaza"
Gigi Becali patron Steaua

SPRIJINIT
Vestea ca Gica Popescu ar putea candida pentru postul de presedinte al FRF i-a luat prin surprindere pe fostii sai coechipieri de la echipa nationala din perioada "Generatiei de Aur". "Este foarte bine daca va candida. Ar putea fi un contracandidat serios pentru Mircea Sandu. Depinde numai de el daca va reusi sa castige alegerile. Daca va reusi sa ii convinga pe oameni ca vrea sa faca schimbari in bine, cu siguranta ca el va conduce fotbalul romanesc dupa Mircea Sandu", a spus Florin Prunea. Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Gica Popescu, antrenorul Sportului Studentesc, Dan Petrescu, s-a aratat optimist in ceea ce priveste sansele fostului impresar de a se impune in fata lui Mircea Sandu. "Eu cred ca are sanse mari sa devina presedintele Federatiei deoarece este un baiat destept si corect. Pentru mine, el este favoritul".

ALT NUME DE FIRMA
Gica Popescu a explicat ca pachetul de 33 la suta din actiunile pe care le detinea la firma de impresariat sportiv Becali&Popescu Football Management Consulting l-a vandut fratilor Ioan si Victor Becali (foto). "Suma nu pot sa o spun, dar cu siguranta numele firmei se va schimba. Poate apare alt nume acolo, cine stie? Eu, din 29 septembrie, nu voi mai fi legat in nici un fel de aceasta activitate." Intrebat daca a renuntat deoarece era vazut ca o marioneta a presedintelui dinamovist, Ioan Becali, Popescu a reactionat dur. "Este o obraznicie sa se spuna asa ceva. Nu voi fi niciodata marioneta nimanui. Tatal meu, omul pe care il respect cel mai mult, n-a reusit niciodata sa ma conduca, cum ar putea altcineva? Nu s-a nascut omul care sa ma conduca."
×
Subiecte în articol: sport mircea sandu popescu Gica Popescu