x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bădoi e incă jucătorul Stelei

Bădoi e incă jucătorul Stelei

de Marius Mihalcea    |    24 Dec 2007   •   00:00
Bădoi e incă jucătorul Stelei
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Vicecampioana nu-l lasă pe Valentin Bădoi la Poli Timişoara decăt după ce returnează banii care i-a luat in avans cănd a venit de la Rapid. Jucătorul recunoaşte că a luat o anumită sumă, dar consideră că i se cuvenea şi că nu trebuie să o returneze.



Valentin Bădoi a spus ieri că nu are nici o datorie faţă de club şi că suma pe care a incasat-o atunci cănd a semnat cu "roş-albaştrii" ii revine in totalitate.

Deşi patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a anunţat că transferul lui Valentin Bădoi la gruparea de pe Bega s-a perfectat, ex-rapidistul este incă jucătorul Stelei. Chiar dacă nu face parte din planurile de viitor ale antrenorului Marius Lăcătuş, Bădoi nu este incă lăsat să plece, deorece refuză să returneze Stelei o parte din banii pe care i-a primit in momentul in care a semnat cu gruparea din Ghencea. "Cănd a semnat cu noi, Bădoi a solicitat nişte bani imprumut, iar acum trebuie să-i dea inapoi. Nu e vorba de salariu sau de prime", a declarat preşedintele executiv al Stelei, Valeriu Argăseală.


POZIŢIE. Bădoi l-a contrazis ieri pe Argăseală. "Nu e adevărat ce spune dumnealui. Să vă zic eu cum stau lucrurile, pentru că nu e vorba despre nici un imprumut. Cănd am venit la Steaua, domnul Gigi Becali mi-a propus o anumită sumă pentru cei trei ani de contract, pe care eu am avut posibilitatea s-o eşalonez, ceea ce am şi făcut. Ca să fiu foarte explicit, să zicem că mi s-au propus căte 50.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei ani de contract, in total 150.000 de euro. Din aceşti bani, eu am solicitat la semnătură 60.000, urmănd ca restul de 90.000 să-i incasez in mod egal, căte 30.000 pe an, pănă la finalul inţelegerii", a spus fotbalistul pentru care Steaua a plătit in vară Rapidului 550.000 de euro. Cum in schimbul trecerii sale la Poli Timişoara bănăţeni vor renunţa la cele 30 de procente pe care le deţin asupra nigerianului Ifeany Emeghara, Bădoi consideră că pretenţiile Stelei sunt neindreptăţite. "Domnul Becali spune că Emeghara valorează 10 milioane de euro. Păi, dacă Poli renunţă la acele procente ca să mă ia pe mine, reiese că după vănzarea lui Emeghara, Steaua va rămăne cu toţi banii, inclusiv cele trei milioane care i-ar fi revenit lui Poli, ceea ce inseamnă mult mai mulţi bani decăt s-a cheltuit cu mine in cele şase luni căt am stat in Ghencea", a spus mijlocaşul de bandă, in vărstă de 32 de ani.


Zapata, dorit de Arsenal Londra

Titularul postului de portar al Stelei, columbianul Robinson Zapata este dorit de Arsenal Londra, fostă adversară a "roş-albaştrilor" in grupele actualei ediţii a Ligii Campionilor, şi de echipa spaniolă Deportivo La Coruna. La Arsenal, Zapata ar urma să-l inlocuiască pe germanul Jens Lehmann, care este la finalul carierei, antrenorul "tunarilor", Arsene Wanger, considerănd că titularul din acest moment al echipei sale, spaniolul Almunia, nu reprezintă o soluţie pe termen lung. Altfel, cedat Stelei in vară, pentru 400.000 de euro, portarul Cosmin Vătcă a ratat revenirea la Oţelul. Dorit insistent de preşedintele gălăţenilor, Marius Stan, Vătcă nu va mai face obiectul unui transfer intre cele două cluburi, condiţiile impuse de finanţatorul Stelei, Gigi Becali, nefiind pe placul conducerii grupării de la Dunăre. "Nu mai există nici o posibilitate să il aducem pe Cosmin Vătcă, fiindcă Gigi Becali mi-a spus că nu vrea să il dea decăt ca parte de schimb in transferul lui Janos Szekely, pe care noi nu dorim să-l vindem", a spus ieri Marius Stan.


Transferuri

Potrivit site-ului mercato365.com, gruparea din Ghencea doreşte să-l achiziţioneze pe fundaşul stănga sloven Bojan Jokici, de la echipa franceză Sochaux. In vărstă de 21 de ani, jucătorul, care a străns 10 selecţii in reprezentativa ţării sale, este nemulţumit de faptul că nu s-a impus in prima echipă a lui Sochaux şi nu s-ar opune unei plecări. Site-ul citat menţionează că Jokici ar putea ajunge la Steaua şi sub formă de imprumut. Alţi jucători aflaţi in atenţia Stelei sunt marocanul Djebbour şi argentinianul Manuel Fernandes, ambii de la echipa greacă Panionios Atena, aceştia fiind urmăriţi de Marius Lăcătuş in meciul cu Veria, de ieri, din intrecerea internă a Greciei. Dintre toţi străinii vizaţi de Steaua pentru un transfer, cele mai mari şanse să ajungă in Ghencea le are argentinianului Emiliano Armenteros, de la FC Sevilla.
Â
Â

Hagi nu vrea să mai audă de Gigi Becali

Prezent ieri la Craiova pentru lansarea in Bănie a DVD-ului dedicat carierei sale la echipa naţională, Gheorghe Hagi a comentat scurt acuzaţiile lui Gigi Becali, potrivit căruia "Regele" ar fi fost agent secret al serviciilor secrete. "Nu mă mai interesează această persoană. Omul acesta nu mai există pentru mine. Un singur lucru vreau să mai spun despre acest subiect: Iartă-l, Doamne, că nu ştie ce spune", a declarat ieri Hagi. (Mario Morcov)
Â
Â

POLI IAŞI - Vor doi stelişti

Acţionarul Politehnicii Iaşi, Ioan Zapodeanu, a declarat ieri că va discuta cu finanţatorul Stelei, Gigi Becali, pentru a-i transfera pe Adrian Neaga şi pe Vasilică Cristocea, intraţi in dizgraţia finanţatorului din Ghencea.
NEGOCIERI. "Vom aduce in această iarnă jucători buni, pentru a nu mai avea probleme in retur. Avem o listă cu vreo zece străini. Din ei, poate găsim trei sau patru fotbalişti valoroşi. Vreau să aducem şi vreo doi jucători cunoscuţi. Mie imi plac Neaga şi Cristocea de la Steaua şi voi incerca să-i aduc la Poli Iaşi. Voi discuta cu Gigi Becali, să vedem ce pretenţii are. Şi Mureşan de la CFR Cluj este o ţintă pentru noi", a dezvăluit Zapodeanu. Reacţia sa a venit după ce patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat că ambii se află pe lista neagră.

Â

×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali stelei bădoi