x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baietii lupta azi pentru medalii

Baietii lupta azi pentru medalii

16 Aug 2004   •   00:00

JOCURILE OLIMPICE - ATENA 2004

Romanii au ocupat sambata locul 3 in clasamentul calificarilor, dupa Japonia si Statele Unite. Dragulescu, Urzica&Co. vor evolua astazi in finala pe echipe. Gimnastii romani sunt in grafic. Echipa formata din Marian Dragulescu, Marius Urzica, Dan Potra, Razvan Selariu, Ioan Suciu si Daniel Popescu s-a calificat sambata in finala, dupa ce s-a impus clar intr-o grupa din care au mai facut parte Franta, Italia si Canada. Baietii au totalizat 230,019 puncte si au ocupat locul al treilea in clasamentul calificarilor, dupa Japonia (232,134) si Statele Unite (230,419). Celelalte echipe care vor concura in finala de astazi sunt China, Ucraina, Rusia, Coreea de Sud si Germania.

EVOLUTIE. La prima rotatie, romanii au concurat la cal cu manere, unde Marius Urzica a obtinut una dintre cele mai mari note din concurs: 9,812. Campionul european la acest aparat, Ioan Suciu, a primit 9,712, iar debutantul Daniel Popescu - 9,625. La inele, cel mai bun gimnast roman a fost Razvan Selariu, notat cu 9,700. Marian Dragulescu a obtinut note destul de mari la aparatele sale favorite - sarituri si sol - , ambele punctate cu 9,762. La paralele si bara fixa, cel mai bine s-a descurcat Marius Urzica, care a primit 9,700, respectiv 9,675. Aceste rezultate nu se vor lua insa in calcul in finala programata astazi.

FINALE. Pentru concursul individual compus, programat miercuri, s-au calificat Marian Dragulescu (foto), care a ocupat locul 4, cu 57,436 puncte, si Ioan Suciu, locul 6, cu 57,398. "A fost foarte importanta competitia preliminara pentru calificarea in finala la individual compus, unde sper sa iau o medalie", a spus acesta din urma. In intrecerea pe aparate, Dragulescu si Urzica au obtinut calificarea de pe primul loc, la sol, respectiv cal cu manere.

Marian Dragulescu: "Vreau o medalie de aur!"

Calificat de pe locul 4 in finala de la individual compus, "Marocanul" va concura si in finalele pe aparate.

  • Jurnalul National: Cum apreciezi evolutia ta?

    Marian Dragulescu: Sunt multumit. Am avut emotii, dar eu zic ca ne-am comportat bine atat eu, cat si echipa.

  • Ce va fi in finala?

    Va fi foarte greu. Ne vom bate cu SUA, Japonia, China si Rusia. Sper sa ne concentram pentru a-i depasi.

  • Ce ti-ai propus la aceasta Olimpiada?

    O medalie de aur.

  • Numai una?

    Macar una. Ca e cu echipa, ca e la individual compus, ca e la aparate, nu conteaza. Am aur la europene si la mondiale, imi lipseste cel de la Olimpiada. Natatie - Camelia Potec s-a calificat in finala la 400 metri liber
    JOCURILE OLIMPICE - ATENA 2004

    Dupa o prima zi dezamagitoare, in care Beatrice Caslaru si Dragos Coman nu au reusit sa se califice in finalele probelor de 400 m mixt, respectiv 400 m liber, reprezentantii nostri au reusit ieri primele rezultate incurajatoare in concursul de natatie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena.

    INVINGATOARE. Astfel, Camelia Potec a obtinut ieri-dimineata calificarea in finala probei de 400 metri liber. Braileanca a luat startul in cea de-a treia grupa de calificare si a avut o comportare foarte buna, forma ei facandu-ne sa ne gandim la obtinerea primei noastre medalii la aceasta editie a Olimpiadei. Mai precis, Potec a terminat pe primul loc in serie, stabilind, in acelasi timp, si un nou record national al probei: 4 minute, 7 secunde si 39 de sutimi. Sportiva legitimata la clubul Steaua s-a calificat cu al treilea timp in finala probei, ce urma sa se desfasoare aseara. "Sunt increzatoare in fortele mele. Rezultatul este unul foarte bun, e cea mai buna performanta a mea de pana acum. Acest lucru imi da speranta ca voi obtine o medalie diseara", a spus Potec.

    ESEC. Din pacate, cea de-a doua reprezentanta a tarii noastre in proba de 400 metri liber, Simona Paduraru, a ratat calificarea in ultimul act. Bacauanca a luat startul in ultima serie de calificare, cea de-a cincea, si a avut o comportare onorabila, terminand a treia, cu timpul de 4 minute, 10 secunde si 56 de sutimi, insuficient insa pentru a merge in finala.

    SEMIFINALE

    Si inotatorul roman Razvan Florea continua concursul la Atena, dupa ce s-a calificat ieri-dimineata in semifinalele probei de 100 metri spate. Florea a luat startul in ultima serie de calificare, a sasea, terminand pe locul 6, cu un timp de 55.77 secunde. Cu toate acestea, romanul s-a apropiat destul de mult de recordul national, inregistrand un timp mai bun decat al castigatorilor primelor trei serii de calificare. Razvan Florea s-a calificat cu al 14-lea timp, la egalitate cu britani-cul Gregor Tait, in semifina-lele ce urmau sa se desfasoare aseara, dupa inchiderea acestei editii.
  • ×
    Subiecte în articol: sport finala calificat