x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Balaci, tentat să antreneze

Balaci, tentat să antreneze

de Eliza Popa    |    28 Aug 2007   •   00:00
Balaci, tentat să antreneze

Ilie Balaci nu a exclus in mod ferm posibilitatea de a redeveni antrenorul Universităţii Craiova. El a afirmat, in emisiunea "Vorbe grele cu Victor Ciutacu", difuzată pe Antena2, că nu este pregătit, deocamdată, să preia conducerea tehnică a echipei unde a cunoscut gloria, intrucăt nu am licenţa PRO, necesară ocupării unei asemenea poziţii

Cum a ratat Balaci transferul la A.C. Milan

Ilie Balaci nu a exclus in mod ferm posibilitatea de a redeveni antrenorul Universităţii Craiova.El a afirmat in emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzată pe Antena 2, că nu este pregătit deocamdată să preia conducerea tehnică a echipei unde a cunoscut gloria, intrucăt nu are licenţa PRO, necesară ocupării unei asemenea poziţii. Dar, a dat de inţeles că peste opt luni (la finele campionatului) ar putea sărbători, in calitate de coautor, un eventual succes al "Ştiinţei".

BANI BUNI. Actual manager general, Balaci a declarat că, după ce se va intălni cu patronul Adrian Mititelu şi vor analiza impreună lista celor patru tehnicieni (majoritatea străini) pe care a propus-o, va fi luată o decizie. "In acest moment nu cred că aş putea antrena. Nu ştiu ce va aduce viitorul. Vreau să-mi ajut echipa din această postură, după care vom mai vedea. Primele două experimente ca antrenor au fost o dezamăgire pentru mine, acum alta este situaţia, patronul este apropiat de echipă", a precizat Balaci. "Indiferent care va fi antrenorul, acesta va fi unul destul de bine plătit pentru Romănia. Mulţi au zis de ce nu am adus antrenor in vară, insă era nedrept să nu-l păstrăm pe Florin Cioroianu după parcursul foarte bun de la finalul campionatului. Dacă ar fi venit un nou antrenor şi erau rezultatele de acum, ce făceam? Probabil ne intorceam tot la Cioroianu", a spus acesta.

CONTROVERSĂ. Fosta mare glorie a Universităţii Craiova a confirmat, in aceeaşi emisiune, că in 1982 şi-a pus semnătura pe un contract cu AC Milan, care ar fi adus echipei 2,4 milioane de dolari ca sumă de transfer, iar lui, personal, un salariu anual de 200.000 de dolari. Deşi Ilie Balaci nu a vrut să spună numele celui care s-ar fi opus transferului său in Italia, generalul Nicolae Stan, fostul vicepreşedinte CNEFS la momentul respectiv, a intervenit telefonic şi l-a nominalizat pe ministrul de Externe Ştefan Andrei. Ulterior, intr-o discuţie telefonică, poetul şi senatorul Adrian Păunescu a dezminţit spusele generalului Stan, acuzănd, in schimb, fosta Securitate că s-ar fi opus plecării starului oltean tocmai ca să-l aducă in Ştefan cel Mare, unde acesta a ajuns căţiva ani mai tărziu datorită lui Mircea Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport balaci