x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Banatul termină cu stil

Banatul termină cu stil

de Mihai Igirosanu    |    18 Dec 2007   •   00:00
Banatul termină cu stil

Liderul detaşat al Ligii 1, CFR Cluj, a pierdut duminică seară primul meci din acest sezon, in vreme ce timişorenii continuă să spere că după mulţi ani rataţi vor prinde cupele europene.

POLI TIMIŞOARA - CFR CLUJ 1-0 - Gazdele au triumfat in derby-ul finalului de an


Liderul detaşat al Ligii 1, CFR Cluj, a pierdut duminică seară primul meci din acest sezon, in vreme ce timişorenii continuă să spere că după mulţi ani rataţi vor prinde cupele europene.

Omul decisiv pentru soarta meciului a fost mijlocaşul Marian Aliuţă, intrat pe gazon in minutul 87, in locul nigerianului Abiodoun. Un jucător considerat terminat pentru performanţă a realizat două minute mai tărziu o fază de excepţie, care il readuce in prim-plan.

INCREDERE. In ciuda eşecului, conducerea CFR-ului a rămas optimistă. "Am pierdut nemeritat cu Poli Timişoara, cred că meritam cel puţin un rezultat de egalitate prin prisma ocaziilor pe care le-am avut. Mergem inainte chiar dacă am pierdut cu Timişoara, nimeni nu ne va depăşi. Nu ne facem griji că vom fi ajunşi in clasament, chiar dacă Rapid vrea să ajungă pe primul loc", a afirmat preşedintele grupării clujene, Iuliu Mureşan. La răndul său, antrenorul celor de la CFR, Ioan Andone, a declarat: "Am avut un parcurs de excepţie in această toamnă, din păcate, l-am stricat tocmai acum. In fotbal insă nu există echipă invincibilă. Păcat că nu am fost suficient de ofensivi, pentru că suntem o echipă bună. Acesta a fost un meci pe care nu aveam voie să-l pierdem. Păcat, dar era prea frumos să fi căştigat şi aici".

SATISFACŢIE. De partea cealaltă, tehnicianul lui Poli, Duşan Uhrin jr, s-a declarat mulţumit de faptul că "i-am luat banii patronului": "Suntem mulţumiţi de rezultat. In repriza a doua am fost mai activi, iar spre sfărşit am căştigat cu noroc. Am riscat, am făcut schimbările tărziu şi am căştigat", a spus Uhrin.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Imprumut

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a anunţat că gruparea sa l-a imprumutat pe argentinianul Diego Ruiz de la formaţia chiliană Huachipato. "Dacă Ioan Andone va fi mulţumit de el, atunci contractul va fi prelungit automat pe incă trei sezoane şi jumătate, urmănd să plătim aproximativ 500.000 de euro", a explicat Mureşan. Ruiz a evoluat in Europa doar in Belgia, la divizionara secundă KV Kortijk (2003-2004) şi la prim-divizionara Genk (2004-2005).

Dezamăgire

Fundaşul dreapta al liderului, francezo-portughezul Toni, a fost de părere că lipsa de concentrare a dus la infrăngere şi că CFR va cobori cu picioarele pe pămănt după acest duş rece. "Cred că a venit momentul să mai şi coborăm cu picioarele pe pămănt. Un rezultat egal ar fi fost mai echitabil. Am jucat cu găndul la apropiata vacanţă şi am pierdut", a spus Toni.

REPROŞ

"Cănd nu ai determinare, nu ai cum să căştigi. Ne-am dus pănă la poarta lor, dar acolo terminam toate acţiunile. Am primit o palmă la sfărşitul meciului, pentru că nici acum, nici in tur, nu i-am tratat cum se cuvine"

Ioan And one antrenor CFR Cluj

×
Subiecte în articol: sport