x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Banca", in faliment

"Banca", in faliment

11 Noi 2004   •   00:00

Cea mai mare surpriza consemnata ieri a fost victoria clara a Sportului Studentesc, care a luat o serioasa optiune pentru calificarea in semifinale, spulberand temerile lui Dan Petrescu, care anticipa jocuri de culise.

IONUT PADURARU





Echipa lui Dan Petrescu a reeditat succesul din campionat, din etapa a 10-a, si in Cupa Romaniei. Ieri, studentii au reusit sa se adapteze mai repede la terenul inundat de ploile care au cazut in ultimele zile si i-au invins din nou pe "bancarii" lui Olaroiu, tehnician care si-a dirijat elevii din tribuna incepand din minutul 27, cand a fost eliminat, pentru proteste, de centralul Sorin Corpodean.


MECI. Dupa o prima repriza cu un joc incalcit, fara ocazii de poarta, gazdele au reusit deschiderea scorului la 6 minute de la reluare, prin Stancu, dupa o serie de suturi din careu. Golul desprinderii Sportului a pornit de la rezerva Curelea si a fost opera lui Gigel Bucur. Astfel ca Dan Petrescu nu mai are motive sa banuiasca aranjamente care sa duca la o finala Dinamo - FC National.

SPORTUL: Stanca - Ciupe, S. Radoi, Secareanu, L. Rusu - St. Stancu, Cruceru, C. Lazar (’82 Oae), T. Balan - Mazilu (’65 Curelea), G. Bucur. Antrenor: Dan Petrescu.

FC NATIONAL: M. Popa - Olah, McKain, Fl. Moldovan, Panc (’76 I. Savu) - Abiodun (’63 Chihaia), Lita, Srhoj (’83 M. Savu), G. Coman - Caramarin - Mitrovic. Antrenor: Cosmin Olaroiu.













SFERTURI DE FINALA - TUR




  • Otelul - Farul 1-2
    V. Iacob (’74)/Gurita (’10, ’75)
  • Sp. Studentesc - FC National 2-0
    S. Stancu (’51), G. Bucur (’66)
  • "U" Craiova - FC Arges 1-0
    Bundea (’69)
  • Dinamo - Dacia Braila 1-0
    Adi Iordache (’8)

    Returul se va disputa pe 1 decembrie.














  • DINAMO, VICTORIE SCURTA


    Dinamo s-a impus la limita, pe teren propriu, in fata divizionarei B, Dacia Braila. Jocul a fost de o slaba factura, controlat in mare masura de trupa lui Andone. Unicul gol a fost reusit de Adrian Iordache, care a finalizat cu capul o centrare de la Fl. Petre. In min. 29 braileanul Buteseaca a fost tinut in careu de Iordache, insa centralul Constantin n-a dictat nimic.

    DINAMO: Stelea - Ciobotariu (’85 Tames), I. Badea, Ad. Iordache - Irimia, Margaritescu, Semeghin, Fl. Petre (’73 D. Serban) - Mihalcea (’ Buteseaca), Cl. Niculescu, Danciulescu. Antrenor: Ioan Andone

    DACIA BRAILA: Olteanu - Calin, Pelin, Gheorghita - Horovei, Ciocea, Olenic, Plesa, Ivan - Dicu, Buteseaca (’75 M. Matei). Antrenor: Mihai Ciobanu














    GURITA PENTRU SEMIFINALE






    Ironia sortii a facut ca invincibilitatea Otelului pe stadionul "Dunarea" sa fie spulberata tocmai de fiul ratacitor al Galatiului, Mihai Gurita (foto). Consacrat la Dunare, actualul atacant al Farului a marcat golurile care au adus victoria si foarte probabila calificare a constantenilor in semifinale. Reusita lui Gurita, cazuta in minutul 10, i-a dat lui Sorin Cartu planurile peste cap. Dintr-un aliat de nadejde, in alte circumstante, gazonul prost al batranei arene s-a transformat intr-un dusman de temut pentru Otelul si un avantaj al "marinarilor". Sistemul gandit de Petre Grigoras n-a putut fi destabilizat decat dupa o gafa a portarului Curca, speculata de Victoras Iacob. Dupa un minut, Gurita a iesit din nou la rampa si a facut 2-1 dupa o cursa de 40 de metri. Cartu a fortat cu Danut Oprea si cu Negru, dar Farul a rezistat si e cu un picior in semifinale.

    OTELUL: M. Barbu - D. Munteanu, Rohat, Izvoreanu, Nanu - Craciun, Marginean (’62 D. Oprea), V. Tanase (’58 Negru), Calin (’76 Mozacu) - V. Iacob, Aldea. Antrenor: Sorin Cartu

    FARUL: Curca - Farmache, I. Barbu, Schiopu, Pascovici - Gurita (’90+4 R. Iacob), Lungu, Usurelu, L. Florea -
    L. Mihai (’80 Doicaru), Cristocea (’77 Voiculet). Antrenor: Petre Grigoras














    OLTENII ZGRIBULITI DAR FERICITI













    MARCATOR. Bundea, in duel cu Prepelita, a inscris decisiv


    Timpul potrivnic, cu ploaie si vant, a facut ca 4.000 de olteni sa priveasca zgribuliti in prima parte la ratarile favoritilor si la cele cateva "contre" ale oaspetilor. Tabela insa nu s-a modificat. "Vremea a fost un adversar in plus pentru noi, care a trebuit sa atacam", a spus managerul general al oltenilor, Pavel Badea. La reluare, "alb-albastrii" au intrat mult mai decisi, iar Bundea a reusit sa inscrie unicul gol al unui meci cenusiu. "A fost foarte greu. Victorie de moral inaintea meciului capital cu Dinamo, din campionat. Sansele de calificare sunt 51 cu 49%", a declarat Badea la final. La randul sau, Ion Moldovan, tehnicianul argesenilor, a precizat: "Bundea este de acum nasul meu. Mereu mi-a dat gol. Consider ca a fost un derby local, cu multe orgolii. La Pitesti va fi aprig." Surse din cadrul gruparii din Trivale sustin ca toti jucatorii din lot, mai putin portarul Danut Coman, au semnat contracte cu "vicele" lui Dinamo, Gigi Netoiu. (Vicentiu Neagoe)

    "U" CRAIOVA: Guso - L. Dobre, Douda, Moti, Murgan - Bundea, Plesan, Lutu (’67 Frunza), Buhusi - Borbely (’63 M. Ilie), Njock. Antrenor: Pavel Badea

    FC ARGES: D. Coman - Chita, Somcherechi, M. Radu - M. Stan (’80 C. Dobre), Prepelita, E. Dica, M. Sava (’83 C. Nastase), I. Baicu - Bilasco, Vrajitoarea (’66 C. Tanasa). Antrenor: Ion Moldovan




    ×
    Subiecte în articol: sport dinamo antrenor