x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bani de la Săpunaru

Bani de la Săpunaru

de Ionut Paduraru    |    14 Mai 2009   •   00:00
Bani de la Săpunaru
Sursa foto: MIGUEL VIDAL/REUTERS

Mulţumiţi de evoluţiile lui Cristian Săpunaru, FC Porto doreşte să achiziţioneze şi ultimele 50 de procente din drepturile federative ale fundaşului, care aparţin încă grupării giuleştene.



Intenţiile conducătorilor campioanei Portugaliei vin după oferta de 7 milioane de euro făcută pentru Săpunaru de Bayern München. Dacă tranzacţia s-ar realiza în acest moment, lusitanii ar păstra doar jumătate din sumă, iar Rapid ar primi, conform contractului, 3,5 milioane de euro. Porto este dispusă să ofere o sumă mult mai mică la vară, până în două milioane de euro, dar într-o singură tranşă, pentru a avea exclusivitate în privinţa jucătorului. "FC Porto vrea să profite de dificultăţile financiare pe care le are Rapid şi să renegocieze termenii de achiziţie a celor 50 de procente din transferul lui Săpunaru, care sunt încă în posesia clubului român. Rapid este în deficit şi are nevoie disperată de bani, aşa că sunt îndeplinite condiţiile pentru un nou dialog între părţi. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, atunci când directorul general al clubului de la Bucureşti, Grigore Sichitiu, va merge la Porto", a scris cotidianul portughez Record.

FC Porto l-a achiziţionat pe Săpunaru de la Rapid în vara trecută, contra sumei de 2,5 milioane de euro plus împrumuturile pe un an ale lui Joao Paulo Andrade şi Claudio Mejolaro Pitbull, la care se adaugă 50 de procente din suma pe care o va încasa în urma unui transfer ulterior.

Mulţi arbitri străini

În afară de meciul dintre Steaua şi Rapid, despre care se ştia de la începutul săptămânii că va fi arbitrat de germanul Florian Meyer, alte două partide din etapa a 31-a vor fi conduse de brigăzi din străinătate. Astfel, întâlnirea dintre CFR Cluj şi FC Braşov va fi arbitrată de sârbul Dragomir Stankovic, iar cea dintre Oţelul şi Unirea Urziceni de rusul Iuri Baskakov. În schimb, FRF nu a reuşit să găsească o brigadă externă pentru derby-ul Dinamo - FC Timişoara, cele două grupări căzând de acord ca întâlnirea să fie condusă de românul Alexandru Tudor! CCA a hotărât ieri ca Tudor să fie ajutat de asistenţii cu cele mai mari note primite în acest sezon, Cristian Nica şi Aurel Oniţa.

×
Subiecte în articol: sport