x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Barcelona, şase din şase

Barcelona, şase din şase

de Ionut Paduraru    |    21 Dec 2009   •   00:00
Barcelona, şase din şase

Catalanii au câştigat în premieră Campionatul Mondial al cluburilor, stabilind un record greu de egalat: s-au impus în toate cele şase competiţii în care au luat startul în 2009.



În finala turneului, disputată la Abu Dhabi, Barcelona a învins cu 2-1 pe Estudiantes de la Plata, după prelungiri. Argentinienii au deschis scorul în minutul 37, prin Boselli, dar Rodriguez i-a readus în joc pe elevii lui Josep Guardiola cu un gol marcat în minutul 88. În prelungiri, Messi a înscris cu pieptul pentru a-i aduce echipei catalane al şaselea trofeu din acest an, după titlul naţional, Cupa şi Supercupa Spaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei. "Nu mă consider regele lumii, sunt doar un om foarte fericit.

La pauză am vorbit cu Messi şi i-am spus că vreau de la el un gol care să vină din suflet. A înscris acel gol cu inima. Am avut cel mai bun an din istoria clubului, ce am reuşit noi în 2009 este aproape imposibil de repetat. Vreau să îmi felicit echipa pentru aceste minunate 16 luni de când am devenit antrenorul Barcelonei", a declarat la final Josep Guardiola.

Poziţia a treia la CM al cluburilor a fost ocupată de formaţia sud-coreană Pohang Steelers, care a trecut în finala mică de mexicanii de la FC Atlante, scor 4-3, după lovituri de departajare. La finalul celor 90 de minute, scorul era egal, 1-1, după care s-a trecut direct la lovituri de la 11 metri, unde coreenii s-au impus cu 3-2.

×
Subiecte în articol: sport