x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bătaie mare pentru Liga Europa

Bătaie mare pentru Liga Europa

de Ionut Paduraru    |    Vlad Ionescu    |    31 Mai 2009   •   00:00
Bătaie mare pentru Liga Europa
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Steaua îşi păstrează şansele de calificare în cupele europene după victoria cu 2-1 obţinută în faţa Universităţii Craiova. Pentru a se clasa în primele şase echipe, roş-albaştrii ar trebui să învingă şi în ultima etapă, la Urziceni, unde nu vor putea conta pe mai mulţi jucători.

Gruparea din Ghencea a profitat de naivitatea apărării oltene şi şi-a creat o sumedenie de ocazii, doar imprecizia atacanţilor făcând ca victoria să fie tranşată abia cu 10 minute înainte de final. Cu toate acestea, interimarul Massimo Pedrazzini era mulţumit că roş-albaştrii au întrerupt seria eşecurilor din ultimul timp.

"Acest rezultat ne ţine aprinse speranţele pentru calificarea în cupele europene. Vreau să-i felicit pe jucători, pentru că este destul de greu să găseşti o motivaţie pentru ei în condiţiile unui meci disputat fără spectatori. Chiar dacă vom reuşi să intrăm în cupele europene, nu putem considera că am salvat acest sezon. Steaua trebuie să facă mult mai mult. Oricum, la Urziceni ne va fi extrem de dificil să câştigăm", a spus Pedrazzini.

"Mai avem o şansă şi ne-o vom juca la Urziceni. Trebuie să facem totul pentru a obţine cele trei puncte, ca să ne calificăm în Europa League. Indiferent ce se va întâmpla, noi vom juca la Urziceni, nu ne vom da la o parte", a declarat şi veteranul Petre Marin.

ABSENŢE
Fundaşul Dorin Goian este de părere că roş-albaştrii şi-au dezamăgit fanii în acest sezon. "Niciodată nu este bine să joci fără spectatori, dar şi dacă nu era stadionul suspendat, nu cred că venea multă lume. Suntem la mâna altora şi aşteptăm să se termine campionatul ca să vedem dacă vom evolua într-o cupă europeană. Acest sezon a fost dezastruos pentru Steaua, ne-am făcut-o cu mâna noastră", a spus Goian.

În ultima etapă a acestui campionat, Massimo Pedrazzini nu poate conta pe columbianul Toja, convocat la naţională, şi pe grecul Kapetanos, accidentat. Lovit în partida cu Universitatea, Golanski a devenit şi el incert pentru meciul de la Urziceni.

ACUZAŢII
Cel mai supărat de înfrângerea Craiovei a fost patronul Adrian Mititelu. "Din minutul 25 al primei reprize nu am mai jucat nimic. Am evoluat extraordinar de urât, a fost ruşinos. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu aceşti băieţi, probabil se considerau deja în Europa League. Nu vreau să-i jignesc, dar au fost dezamăgitori. Dacă nu îi cunoşteam, dacă eram un neutru, puteam să zic că au făcut blat. Fiecare se gândeşte la transferuri, jucătorii noştri sunt vedete. Unul nu vrea să joace vârf, altul în partea stângă. În ultimele 30 de minute nu am arătat ca o echipă de Europa League", a spus Mititelu.

În schimb, antrenorul interimar al Universităţii, Ionel Gane, a declarat că nu îşi reproşează tactica folosită în Ghencea. "Păcat că nu am reuşit să obţinem un punct, care ne-ar fi garantat calificarea în Europa League. Acum, trebuie să facem tot ce putem la meciul din ultima etapă şi să sperăm şi în jocul rezultatelor. În a doua repriză am jucat slab, nu am reuşit să ţinem mingea. I-am permis Stelei să pună presiune pe noi, însă nu pot să-mi reproşez deloc tactica pe care am abordat-o. Aceste probleme s-au datorat concentrării, care a fost destul de slabă în rândul jucătorilor noştri, în special la jocul la ofsaid. Meciul cu Vaslui va trebui să-l pregătim bine. Este foarte important pentru suporteri, pentru Craiova, pentru că ar putea însemna calificarea într-o cupă europeană după foarte mulţi ani. Apoi vom vedea ce înseamnă această partidă şi pentru cariera mea de antrenor", a menţionat Gane.

×
Subiecte în articol: sport