x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BAYERN – STEAUA 3-0 / Din preistoria fotbalului

BAYERN – STEAUA 3-0 / Din preistoria fotbalului

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    27 Noi 2008   •   00:00
BAYERN – STEAUA 3-0  /  Din preistoria fotbalului

Aterizată din preistoria fotbalului pe Allianz Arena, vicecampioana României nu avea cum să reziste în faţa forţei impresionante a bavarezilor, inspiraţi de senzaţionalul Frank Ribery.



Steaua a fost depăşită la toate capitolele de Bayern, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că fotbalul românesc are limite vizibile, care au început să devină deranjante. Prin intermediul nevinovaţilor şi neputincioşilor jucători stelişti, România a primit la München o nouă lecţie despre ceea ce înseamnă civilizaţia şi modernismul în fotbal. După meci, antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, părea resemnat: "Aşteptam foarte mult de la acest joc, chiar dacă ştiam că avem un adversar cu jucători foarte buni. Sunt dezamăgit, am făcut foarte, foarte multe greşeli personale şi de transmitere a balonului, ceea ce ne-a costat foarte mult. Nu ne-am prezentat aşa cum am dorit. Decizia de a nu-l introduce pe Arthuro îmi aparţine, dar mai multe nu vreau să discut despre acest subiect. Sunt responsabil de rezultat, dar nu are rost să spun concret ce-mi reproşez. Sunt convins că reproşurile la adresa mea vor veni foarte repede, din partea tuturor". Prin intermediul site-ului oficial al clubului, stoperul Sorin Ghionea a spus: "Am întâlnit o echipă foarte puternică şi se pare că nu putem depăşi nivelul la care ne aflăm în acest moment. Sperăm să câştigăm măcar cu Fiorentina, pentru a merge mai departe în Cupa UEFA. Pentru asta însă, va trebui să muncim foarte mult".

TRIO FORMIDABIL
Autor al unui gol, dar şi a patru ocazii imense, internaţionalul italian Luca Toni şi-a exprimat satisfacţia la finalul masacrului de pe Allianz Arena: "Ribery, Klose şi cu mine formăm un trio formidabil. Ne înţelegem foarte bine pe teren. Acesta este secretul lui Bayern. Totul merge bine, grupul la fel", a spus Toni. Partenerul său din avanposturi, Miroslav Klose, a declarat: "Suntem într-un moment foarte bun, ne-a revenit prospeţimea şi echipa joacă foarte bine". Căpitanul lui Bayern, olandezul Mark van Bommel, a spus: "A fost un meci important, era şansa noastră să trecem de grupe. Am făcut asta şi acum ţelul nostru este să terminăm pe primul loc. Am câştigat fără dubii. Am jucat bine, am avut ocazii şi trebuia să marcăm încă din prima parte. Nu am făcut-o, dar am reuşit o repriză a doua în care am înscris de trei ori. Nu va fi uşor la Lyon, dar suntem încrezători. Important e să nu pierdem acolo".

Bild: "Ribery a încântat Europa"
Presa germană de ieri a comentat în termeni elogioşi succesul bavarezilor: "Ribery a încântat Europa", a titrat Bild. "Bayern pătrunde ca o furtună în optimile Ligii Campionilor! Felicitări, Klinsi! Bayern a fost suverană de la început şi a obţinut un succes meritat. Steaua a fost de nerecunoscut în destule momente contra lui Bayern. Felicitări, Ribery! Francezul a cucerit Europa. Cu ghetele sale roz a zburat pe partea stângă. Felicitări, Luca Toni! Primul gol în Ligă! Bayern a mărşăluit furioasă", a mai notat cotidianul german. Site-ul clubului german a scris: "Într-o manieră dominatoare, Bayern a obţinut o calificare perfectă. Victorie pe deplin meritată. Steaua e ultima în grupă, dar îi stă în puteri să termine pe locul 3".

Fiorentina vine să câştige
Rezultatele înregistrate marţi seară în grupa F, Bayern – Steaua 3-0 şi Fiorentina – Lyon 0-2, transformă întâlnirea de la 10 decembrie, din Ghencea, dintre Steaua şi Fiorentina, într-o veritabilă finală pentru locul 3, care duce în Cupa UEFA. Italienii au nevoie doar de un punct pentru a se califica în cea de-a doua competiţie europeană. "Ne-a mai rămas acum un singur obiectiv foarte preţios de îndeplinit, calificarea în Cupa UEFA. Mergem la Bucureşti pentru a obţine un rezultat favorabil şi pentru că dorinţa de a rămâne în Europa este foarte mare", a declarat fundaşul Fiorentinei, Dario Dainelli. "Cupa UEFA este foarte importantă pentru noi, astfel că trebuie să terminăm pe locul trei în grupă. Anul trecut am evoluat în această competiţie şi este esenţial ca şi acest sezon să rămânem în Europa", a spus şi mijlocaşul Zdravko Kuzmanovici. La meciul din Ghencea Steaua va juca fără Dorin Goian, suspendat.

×
Subiecte în articol: sport steaua bayern