x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Beckham este chel, dar bogat

Beckham este chel, dar bogat

11 Sep 2004   •   00:00

50 de milioane de euro ca sa te razi pe cap. Atat primeste fotbalistul englez de la Gillette pentru ca a acceptat sa ramana fara par cu ocazia lansarii noii campanii a firmei.

DELIA GOMOESCU

David Beckham este fotbalistul cel mai bine platit, datorita contractelor de publicitate. Ultimul, semnat cu firma americana Gillette, ii va aduce mijlocasului de la Real Madrid 50 de milioane de euro in cinci ani. Cel mai greu lucru pe care a trebuit sa-l faca Becks a fost sa se rada pe cap cu ocazia lansarii campaniei care are sloganul "Shave it like Beckham" ("Rade-te ca Beckham").

RECORD. Compania americana l-a ales pe capita-nul nationalei Angliei pentru aceasta reclama, dupa ce revista GQ l-a desemnat barba-tul cel mai stilat al tuturor timpurilor. Cu cele 10 milioane de euro pe care le va primi in acest an de la Gillette, Beckham si-a rotunjit incasarile provenite din publicitate in 2004 la 34 de milioane de euro, de cinci ori mai mult decat salariul sau la Real. Jucatorul englez are contracte de publicitate cu Adidas, Pepsi, Vodafone, BP, Marks & Spencer, Police, Rage Software, TBC Cosmetics si Meiji Seiko.

IN TOP. Potrivit revistei Forbes, primul sportiv pe lista castigurilor este pilotul german Michael Schumacher, care primeste circa 80 de milioane de euro pe an, din care jumatate din contracte de publicitate. Aproape aceeasi suma primeste si Tiger Woods, dar in cazul jucatorului de golf, 70 de milioane vin din reclame. Baschetbalistul cu cele mai mari venituri este Michael Jordan (35 de milioane de euro pe an), iar cel mai bine platit tenisman este Agassi (aproape 29 de milioane de euro).

ERIKSSON

Selectionerul Angliei, Sven Goram Eriksson, a declarat ca nu este deloc preocupat de faptul ca David Beckham a avut un inceput de sezon destul de discret. "Nu-mi fac griji. A jucat doar un meci in campionat cu Real Madrid. Suntem inca la inceputul sezonului si sunt sigur ca va ajunge pe parcurs la forma optima", a spus Eriksson.

Antrenorul suedez l-a aparat pe Beckham de criticile presei britanice, spunand ca mijlocasul englez a jucat in meciul cu Polonia usor accidentat si ca oricum pe postul sau este cel mai bun. "Daca ar exista un jucator mai bun ca David pe dreapta, cu siguranta ca l-as schimba, dar cred ca nu avem asa ceva", a adaugat selectionerul.

TOT BAIAT

David Beckham si sotia sa, Victoria, au aflat ca cel de-al treilea copil pe care il asteapta este tot baiat, desi cuplul isi dorea neaparat o fetita. Potrivit cotidianului The Sun, copilul ar putea primi numele de Juan-Neil. Parintii ar putea opta pentru varianta Juan pentru ca baietelul urmeaza sa se nasca in Spania. In acelasi timp, sotii Beckham ar putea alege varianta Neil, pentru a-i aminti copilului ca este totusi englez. Victoria le-a spus prietenilor ca asteapta un baiat, dupa ce a facut o ecografie 3D la Londra, care a costat-o aproximativ 300 de euro. The Sun scrie ca cei doi nu mai aveau rabdare pana in luna martie, cand se va naste copilul, si le-au cerut medicilor sa le spuna sexul acestuia. Familia starului de la Real Madrid are inca doi baietei, Brooklin (5 ani) si Romeo (2 ani).
×
Subiecte în articol: sport milioane beckham