x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Benfica - Dinamo 1-0 / Am pierdut romaneste

Benfica - Dinamo 1-0 / Am pierdut romaneste

de Marius Mihalcea    |    15 Feb 2007   •   00:00
Benfica  -  Dinamo 1-0 / Am pierdut romaneste

Corespondenta din Lisabona
Tehnicianul "cainilor" si-a studiat amanuntitTehnicianul dinamovist nu a dorit sa riste, insa tactica s-a dovedit a fi falimentara, pe final Miccoli aducand victoria portughezilor. echipa adversa si considera ca nu trebuie jucat pe greselile adversarului, ci pe atac, arma ce ii poate pune in dificultate pe lusitani.
Corespondenta din Lisabona
Tehnicianul dinamovist nu a dorit sa riste, insa tactica s-a dovedit a fi falimentara, pe final Miccoli aducand victoria portughezilor.

Desi anuntase ca nu a venit la Lisabona sa se apere, Mircea Rednic a pornit din start cu o echipa mai mult axata pe defensiva. "Vom juca romaneste", spunea atacantul Claudiu Niculescu. In cele din urma insa, Dinamo a pierdut romaneste, crezand ca se poate multumi cu putin.

Gazdele au atacat inca din start, dar defensiva dinamovista a stat bine in teren. Iar cand Simao si Nuno Gomes au avut sansa golului, Lobont s-a opus excelent in cateva situatii. "Cainii" nu au avut decat aparitii meteorice in atac, singura ocazie apartinandu-i lui Claudiu Niculescu (’75). Benfica a reusit sa dea lovitura pe final, cand Miccoli a inscris sub bara, dupa o faza creata de Simao si la o ezitare a lui Balace.

"Am jucat de la egal la egal cu Benfica. Poate ca daca nu-l pierdeam pe Pulhac altul era rezultatul. Ze Kalanga m-a nemultumit, a jucat exact invers decat i-am cerut", a declarat, la final, tehnicianul dinamovist.

SUPARARE
"Chiar daca nu primeam gol, tot trebuia sa marcam la Bucuresti. Asta este fotbalul, cateodata e nedrept. Nu cred ca Dinamo a castigat un portar, am luptat toti pe teren"
Bogdan Lobont
Dinamo

Casatorii in alb si rosu

Peste 3.000 de romAni au fost pe "Da Luz"
GAZETA SPORTURILOR
IDILA. Daniel a cerut-o in casatorie pe Rodica pe stadionul "Da Luz"
Pe impunatoarea arena din capitala Portugaliei, inainte de meci, doua perechi de tineri, una romana si una portugheza, si-au dat consimtamantul pentru a-si uni destinele, in aplauzele celor 40.000 de spectatori.

Desi se astepta ca atmosfera creata de cei 40.000 de suporteri ai Benficai sa fie incendiara, la startul partidei era destula apatie printre portughezi, care au venit in numar mai mic ca de obicei pe "Da Luz". Nu a lipsit reprezentatia celebrului vultur Victoria, mascota gruparii lusitane, care a survolat impresionanta arena, spre incantarea asistentei.

ATMOSFERA. Benfica are cei mai multi membri cotizanti din lume, peste 160.000, avand un fan-club chiar si in Insulele Capului Verde. Cei peste 3.000 de romani, veniti nu doar din tara, ci si din Portugalia si Spania, au incercat sa faca fata numarului superior al suporterilor "vulturilor", reusind in cateva momente sa acopere corul lusitan. Fanii romani au fost masati intr-un sector al peluzei nord, insa un neutru nu ar fi facut diferenta dintre romani si portughezi, intreg stadionul fiind drapat in alb-rosu, cele doua echipe avand aceleasi culori. Pe strazile din Lisabona, fanii "cainilor" nu au avut probleme cu cei ai Benficai, la fel petrecandu-se lucrurile si cu suporterii plecati din Bucuresti, cu avionul.

Din fericire, nu s-au mai repetat incidentele din deplasarea de la Bruges, atunci cand galeria dinamovista a produs pagube importante intr-un avion care i-a dus in Belgia.

CASATORII IN DIRECT. Cu 30 de minute inainte de fluierul de start al partidei, pe stadion a avut loc un moment emotionant. De ziua indragostitilor, doi romani stabiliti in Portugalia, Daniel si Rodica, au intrat pe gazon, moment in care, la mijlocul terenului, barbatul a cerut-o in casatorie pe aleasa inimii, care a acceptat pe loc, evenimentul fiind transmis in direct la statia de amplificare a stadionului. In acelasi timp, o alta pereche de tineri portughezi i-a imitat pe cei doi romani, in aplauzele publicului. Pe parcursul jocului, atmosfera a fost de fair-play, desi, pe la mijlocul reprizei secunde, fanii gazdelor au fluierat in momentul schimbarii lui Nuno Gomes.

SUPORTER
Primarul general Adriean Videanu a pronosticat ca Dinamo nu va pierde la Lisabona. "In retur, la toate meciurile la care am asistat in Stefan cel Mare, Dinamo a castigat si s-a calificat", a declarat Videanu.

CUPA UEFA
IERI
  • Leverkusen - Blackburn 3-2
  • Hapoel Tel-Aviv - Rangers 2-1
  • Livorno - Espanyol 1-2
  • Fenerbahce - AZ Alkmaar 3-3
  • Sahtior Donetk - Nancy 1-1
  • Bordeaux - Osasuna 0-0
  • Werder Bremen - Ajax 3-0
  • TSKA Moscova - Haifa 0-0
  • AEK Atena - PSG 0-2
  • ASTAZI
  • Steaua - FC Sevilla
  • Sporting Braga - Parma
  • Spartak Moscova - Celta Vigo
  • Waregem - Newcastle
  • Lens - Panathinaikos
  • Tottenham s-a calificat direct in optimi, dupa ce Feyenoord a fost exclusa din competitie. Partidele retur vor avea loc la 22 februarie.
    ×
    Subiecte în articol: sport dinamo