x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Benfica - Dinamo / La jumulit de "vulturi"

Benfica - Dinamo / La jumulit de "vulturi"

de Marius Mihalcea    |    14 Feb 2007   •   00:00

"Cainii" incearca in aceasta seara sa refaca drumul din sezonul trecut al Stelei si al Rapidului, primul pas urmand a-l face la Lisabona. Partida cu Benfica va incepe la ora 22:00 (ora Romaniei) si va fi transmisa in direct de TVR 1.

Corespondenta din Lisabona
GAZETA SPORTURILOR
II SPERIE. Prezenta lui Claudiu Niculescu pe "Da Luz" le da fiori portughezilor

"Cainii" incearca in aceasta seara sa refaca drumul din sezonul trecut al Stelei si al Rapidului, primul pas urmand a-l face la Lisabona. Partida cu Benfica va incepe la ora 22:00 (ora Romaniei) si va fi transmisa in direct de TVR 1.

Inainte de primul antrenament dupa sosirea la Lisabona, desfasurat luni seara pe Stadionul "Nacional", antrenorul Mircea Rednic si-a imbarbatat elevii: "Ne trebuie concentrare maxima".

SPIONI. Sedinta de pregatire a fost "spionata" de mai multi ziaristi portughezi, care s-au interesat de fiecare jucator in parte. Pe margine a asistat si administratorul delegat, Cornel Dinu, care si-a amintit ca pe aceeasi arena a evoluat cu nationala Romaniei impotriva Portugaliei, in preliminariile CM Mexico ’70. "Atunci, celebrul Eusebio a inscris un gol de la 40 de metri lui Narcis Coman. Dar ne-am luat revansa la Bucuresti si ne-am calificat", a rememorat oficialul dinamovist. Dupa aproximativ doua ore, Danciulescu si compania s-au retras la hotel, iar ieri la pranz au iesit la cumparaturi in complexul "Colombo", unul dintre cele mai mari mall-uri din Europa, locatie situata exact langa Stadionul "Da Luz". Aseara, de la ora 21:30, a fost programat antrenamentul oficial. "Este bine ca nu avem accidentati. Trebuie sa iesim la joc, si nu sa ne preocupe adversarul. Au nume, dar si noi avem atuurile noastre", a spus Mircea Rednic.

AVERTISMENT. Presa portugheza atrage atentia asupra lui Claudiu Niculescu, pe care il vede cel mai periculos dinamovist. "Modul cum va reusi sa fie anihilat Claudiu Niculescu reprezinta cheia succesului Benficai. Este unul dintre cei mai importanti oameni ai lui Dinamo. A marcat opt goluri in Cupa UEFA, doua in turul preliminar si sapte in campionat. Asta inseamna cam cate au la un loc Simao si Nuno Gomes", a remarcat Diario de Noticia. Aceeasi publicatie a mai adaugat: "Dinamo nu este o echipa extrem de puternica, dar poate surprinde daca i se va permite".

INDEMN
"Sa avem tupeu si sa alergam mult, de parca ar fi cursa vietii. Nu ne pripim si nu ne speriem in fata portii. Tragem sanatos, romaneste, ca trebuie sa vina golul. Evitam discutiile in contradictoriu si cu adversarul, mintea ne sta doar la fotbal. Sa ne ajutam intre noi"
Claudiu Niculescu
atacant Dinamo

Probleme in aparare

Inaintea meciului de diseara, in tabara lusitanilor domneste optimismul. "Suntem extrem de increzatori. In ultimele trei luni am reusit lucruri formidabile. Infrangerea din Cupa, cu Varzim, nu a afectat moralul jucatorilor", a spus ieri antrenorul Fernando Santos (foto). Tehnicianul are insa motive serioase de ingrijorare, ambele goluri primite in partida cu Varzim datorandu-se unor grave erori in defensiva. La antrenamentul de luni, Santos a pus accent pe aparare si, pentru ca nimic sa nu razbata dincolo de portile stadionului, a interzis accesul presei. Conform cotidianului portughez O Jogo, el le-a cerut elevilor sai sa fie foarte atenti si concentrati la faza defensiva, pentru ca Dinamo are atacanti valorosi, iar un gol primit pe "Da Luz" va face mai dificil returul de la Bucuresti. La final, Santos a discutat separat, aproximativ 20 de minute, cu fundasii Nelson, Anderson, Luisao si Leo. La antrenament au participat si cei trei jucatori care au acuzat probleme de sanatate - Petit, Karagounis si Derlei - acestia fiind apti de joc.

COEFICIENTI
Cele doua meciuri dintre Dinamo si Benfica Lisabona au si o alta miza. Este vorba despre lupta directa cu Portugalia pentru locul 6 din clasamentul coeficientilor UEFA, ultimul care ofera dreptul de a inscrie trei echipe in Liga Campionilor, doua direct in grupe si una in turul 3 preliminar din sezonul 2008/2009. Momentan, lusitanii au 40,582 de puncte, comparativ cu 40,165, insa Romania are un avantaj: numarul de puncte, doua la victorie si unul la egal, se imparte la trei, adica echipele care au luat startul, comparativ cu sase, cate sunt in cazul Portugaliei.
RASPUNS
Dupa ce Cristi Borcea a spus ca "miercuri va fi cutremur", aluzie la faptul ca in ziua sosirii "cainilor" la Lisabona s-a resimtit un seism de 6,6 grade, antrenorul gazdelor, Fernando Santos, i-a raspuns oficialului. "Cutremurul o sa-l simta Dinamo", a spus tehnicianul, care a mai adaugat: "Dinamo s-a antrenat bine, chiar in Portugalia. Ne cunoaste foarte bine, dar asta nu ar fi o scuza daca pierdem". In schimb, Petit, mijlocasul Benficai, spera ca suporterii "vulturilor" sa vina in numar cat mai mare la stadion pentru a purta echipa spre victorie.
×
Subiecte în articol: sport dinamo