x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bordeaux – Cfr Cluj: Obiectiv clar: trei puncte!

Bordeaux – Cfr Cluj: Obiectiv clar: trei puncte!

de Marius Mihalcea    |    20 Oct 2008   •   00:00
Bordeaux – Cfr Cluj: Obiectiv clar: trei puncte!

După succesul de răsunet de la Roma şi remiza cu Chelsea din Gruia, ardelenii nu se mai mulţumesc cu puţin. “La Bordeaux mergem să câştigăm”, a indicat preşedintele campioanei României, Iuliu Mureşan.

Pe lângă rezultatele de excepţie obţinute în Liga Campionilor, unde a strâns deja patru puncte, echipei lui Maurizio Trombetta i-a mai dat aripi şi victoria cu Dinamo de vineri, de pe teren propriu, în urma căreia clujenii au reintrat în lupta pentru titlu.

“Echipa merge din ce în ce mai bine, iar dacă facem egal la Bordeaux, voi fi nemulţumit. Bordeaux este o echipă rănită, fiindcă nu a reuşit nici un punct până acum. Dacă noi nu pierdem acolo, avem locul trei asigurat. Este foarte dificil jocul de miercuri, dar dacă vom învinge, vom fi siguri de primăvara europeană. Vreau să câştigăm la Bordeaux”, a spus Iuliu Mureşan. Referitor la atacantul argentinian al CFR-ului, Christian Fabbiani, care în prezent evoluează sub formă de împrumut la Newell’s Old Boys, în prima ligă din ţara sa natală, şi este dorit în Ghencea din iarnă, preşedintele CFR-ului a menţionat că nu se pune problema ca acesta să ajungă la Steaua: “Fabbiani este împrumutat până în vară, nici noi nu putem să-l luăm înapoi decât dacă ne înţelegem cu cei de la Newell’s”.


CONCENTRARE MAXIMĂ
Din punctul de vedere al lui Eugen Trică, confruntarea cu echipa pregătită de fostul campion mondial şi european Laurent Blanc este hotărâtoare în economia Grupei A a Ligii Campionilor. “Ne concentrăm pentru meciul cu Bordeaux, care este poate cel mai important al anului pentru noi”, a declarat mijlocaşul feroviarilor la finalul partidei cu Dinamo. Chiar dacă CFR nu numai că şi-a depăşit statutul de outsideră, ci are şanse să se califice în “optimile” celei mai puternice competiţii intercluburi din lume, ceea ce ar reprezenta o premieră pentru fotbalul românesc, eroul de pe “Olimpico”, Juan Culio, şi-a îndemnat colegii să rămână modeşti. “Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne păstrăm cumpătul, fiindcă mai avem multe partide de jucat. Am realizat lucruri importante până acum, dar trebuie să continuăm în aceeaşi manieră. Un rezultat pozitiv la Bordeaux ne-ar plasa într-o poziţie foarte bună, pentru că am avea 50 la sută şanse să mergem în faza următoare a Ligii Campionilor. Oricum, ideal pentru noi ar fi să batem în Franţa”, a afirmat argentinianul supranumit “Draculio”. Căpitanul grupării din Gruia, portughezul Ricardo Cadu, a afirmat: “Acum suntem concentraţi pentru meciul cu Bordeaux”.

 

“CFR e favorită”

Căpitanul lui Chelsea, Frank Lampard, a evaluat starea lucrurilor în Grupa A a Ligii Campionilor: “Nu a fost nici o surpriză că CFR Cluj a jucat bine contra noastră. Rezultatul Clujului din prima etapă cu Roma a demonstrat că e o echipă foarte bună. Lui Bordeaux îi este foarte greu să iasă din grupă, dar pentru Roma, CFR şi Chelsea următoarele două meciuri sunt foarte importante”.

Bordeaux – Toulouse 2-1

Girondins Bordeaux a învins sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-1, pe Toulouse, în runda a 9-a a campionatului Franţei, goluri Gourcuff (’29) şi Bellion (’40), respectiv Capoue (’90+3). Contra lui Toulouse, antrenorul adversarei de miercuri a CFR-ului din Liga Campionilor, Laurent Blanc, a aliniat formula: Valverde – Jurietti, Planus, Diawara, Tremoulinas – Diarra (’89 Traore) – Gouffran, Fernando, Gourcuff (’81 Ducasse), Bellion – Cavenaghi (’69 Obertan). Dacă în Ligă nu are nici un punct după două etape, în întrecerea internă, cel puţin pentru o zi, Bordeaux a urcat pe locul 2, cu 17 puncte, la egalitate cu Toulouse.

×
Subiecte în articol: sport Bordeaux