x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BOX - Bute, centură contestată

BOX - Bute, centură contestată

de Vlad Ionescu    |    27 Oct 2008   •   00:00
BOX - Bute, centură contestată

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat pentru a doua oară consecutiv titlul mondial la categoria supermijlocie. Învinsul său, Librado Andrade, se consideră nedreptăţit şi cere revanşa.



Lucian Bute continuă să rămână neînvins în ringul profesionist după 23 de meciuri,  însă ultima sa victorie, obţinută sâmbătă dimineaţa, la puncte, în faţa mexicanului Librado Andrade, este pusă sub semnul întrebării chiar de presa canadiană, cea care până acum era la picioarele românului. Pentru prima oară în carieră, Bute a făcut cunoştinţă cu podeaua în ultima repriză, nu puţini fiind de părere că ar fi trebuit să piardă prin KO. "Fără nici o îndoială, lui Andrade i s-a furat centura de către arbitrul Marlon Wright, care a numărat groaznic până la 10 la finalul reprizei a 12-a. La reluare s-a văzut că au fost 17 secunde. Ce mod trist de a încheia un meci care până atunci fusese foarte bun pentru Bute, eficient şi precis. Este evident că după această adevărată înfrângere, titlul lui Bute îşi pierde valoarea, şi românul va trebui să urce din nou în ring cât mai curând, pentru a-şi recăpăta credibilitatea. Cea mai bună ar fi o revanşă în faţa lui Andrade, dar, după bătaia de stradă a acestuia, cu siguranţă ar fi prudent din partea celor de la Interbox să amâne o înfruntare pentru viitorul îndepărtat. Sper că aceia care au urmărit meciul vor avea onestitatea de a recunoaşte că Bute a pierdut şi Andrade ne-a arătat că Lamotta mai boxează şi că Rocky există", a scris site-ul canadian rds.

Andrade se simte furat

În apărarea lui Bute a sărit antrenorul Stephane Larouche, pentru care succesul elevului său a fost incontestabil: "Lucian a oferit o lecţie de box şi a meritat victoria. A dat tot ceea ce a avut mai bun în acest meci. A fost o plăcere să-l văd boxând, s-a comportat ca un mare profesionist".  În schimb, Librado Andrade a acceptat greu înfrângerea: "Mă simt furat. Ştiu doar că l-am trimis la podea şi trebuia să fie KO. Vreau revanşa împotriva lui". Replica lui Bute a venit imediat: "Nu ştiu dacă îi voi acorda revanşa lui Andrade, agentul meu va decide asta".

Lăudat de Doroftei

Dacă în alte ocazii a fost rezervat în laude la adresa lui Bute, de data aceasta, Leonard Doroftei a declarat că Lucian merită să fie campion mondial. "Nu am văzut întâlnirea, dar am auzit că a fost un supermeci. Astea sunt partidele adevărate, cu adversari valoroşi. Felicitări, merită din plin să fie campion!", a spus fostul campion al lumii. Referitor la faptul că pugilistul nostru a fost trimis la podea în ultima repriză, "Moşu’" a spus cu umor: "Se mai întâmplă să mai fii şi dat de pământ. Dacă stai în ploaie nu ai cum să nu te uzi".

×
Subiecte în articol: sport bute