x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BOX - Lucian Bute îşi pune titlul în joc

BOX - Lucian Bute îşi pune titlul în joc

de Vlad Ionescu    |    24 Oct 2008   •   00:00
BOX - Lucian Bute îşi pune titlul în joc

Pugilistul român Lucian Bute va încerca, în această noapte, la Montreal, să-şi apere centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa mexicanului Librado Andrade.



Ca de obicei, Lucian Bute s-a pregătit exemplar pentru acest meci. Şi-a studiat adversarul în cele mai mici detalii, a disputat nu mai puţin de 160 de reprize de sparring în compania unor boxeri aduşi din SUA şi e gata pentru confruntarea cu cel mai dificil adversar din carieră. "Am urmărit mai multe casete cu meciurile lui. Este un tip foarte dur, nu face pasul înapoi şi loveşte puternic cu ambele braţe. Nu mi-am propus să-l fac KO dar, dacă mi se va ivi ocazia, nu voi ezita. Obiectivul meu este să câştig fiecare repriză şi să rămân campion mondial. Pentru asta m-am pregătit. Ştiu cât am muncit, sunt încrezător în forţele mele şi ăsta e lucrul cel mai important", a declarat Lucian Bute, care este neînvins în cele 22 de meciuri disputate până acum, 18 dintre acestea fiind încheiate înainte de limită. Librado Andrade a venit la Montreal decis să facă totul pentru a-i răpi românului centura. "Noi avem stiluri foarte diferite. El loveşte puternic şi are un procentaj foarte bun la KO. Tocmai de aceea eu, ca aspirant, va trebui să risc totul pentru a câştiga. Stilul meu nu are nici un secret, sunt un luptător", a spus boxerul mexican, în palmaresul căruia figurează 27 de victorii, dintre care 21 prin KO, şi o înfrângere. Lucian Bute a devenit campion mondial la 19 octombrie 2007, când l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio, apoi şi-a apărat centura la 29 februarie 2008, când a dispus, tot înainte de limită, în repriza a zecea, de americanul William Joppy. În ceea ce-l priveşte pe Andrade, acesta a mai luptat o singură dată pentru titlu, în martie anul trecut, însă a pierdut la puncte în faţa danezului Mikkel Kessler.

Se transmite doar la radio

Întâlnirea dintre Bute şi Andrade, main-eventul galei de la Montreal, stârneşte un interes uriaş, deoarece românul se bucură de o mare simpatie în Canada. Organizatorii mizează pe prezenţa a 18.000 de spectatori în tribunele arenei Centre Bell, biletele fiind vândute cu mult timp înainte. În SUA meciul va fi transmis în sistemul pay per wiew de postul Showtime, dar în România acesta nu va putea fi văzut, pentru că nici o televziune nu s-a arătat dispusă să plătească cei 100.000 de euro ceruţi de clubul canadian Interbox. În aceste condiţii, admiratorilor lui Bute nu le rămâne decât varianta să asculte meciul la Radio România Actualităţi, sâmbătă dimineaţă, de la ora 7:00. "Am auzit că nu va fi transmis de nici o televiziune din ţară şi sunt dezamăgit. E păcat pentru românii care aşteaptă cu nerăbdare să vadă acest meci şi nu au posibilitatea", a spus Lucian Bute.

×
Subiecte în articol: sport bute