x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Braşovul fierbe / Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu pot părăsi astăzi echipa vicecampioană

Braşovul fierbe / Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu pot părăsi astăzi echipa vicecampioană

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Feb 2009   •   00:00
Braşovul fierbe / Cristina  Neagu şi Patricia Vizitiu pot părăsi astăzi echipa vicecampioană

Reunit la Sighişoara, lotul naţionalei feminine a României, fără jucătoarele de Champions League, a fost văduvit de prezenţa braşovencelor Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu. Cele două se află în discuţii cu patronul Doru Florescu pentru rezolvarea conflictului de muncă existent, neplata contractelor pe ultimile şase luni! Astăzi expiră şi termenul acordat de FRH pentru stingerea litigiului.



Mariana Târcă, antrenorul echipei B a României, nu va miza pe prezenţa celor două valoroase jucătoare decât la antrenamentul de seară. Deşi cele două ar fi trebuit să fie prezente la reunirea de la Sighişoara, la ora 12.00, "plecarea a fost amânată deoarece Cristina Neagu se întâlneşte cu părinţii săi, veniţi în viztită de la Bucureşti", răspunde, oficial, pentru jurnalul.ro, Raimond Mahler - preşedintele grupării ardelene. Neoficial, doar pentru presă, cele două jucătoare se află în prezent în discuţii cu Doru Florescu. Patronul vicecampioanei României încearcă să stingă litigiul cu cele două sportive apelând chiar şi la propunerea de reeşalonare a dotoriei pe care clubul o are la contractele de joc! Herbert Muller, antrenorul Rulmentul, stă ca pe ace până la finalizarea discuţiilor. "Nu pot să vă spun nimic. L-am sunat pe domnul Florescu şi nu mi-a răspuns. Nu ştiu ce se întâmplă, dar sper să se rezolve pozitiv această problemă. Ar fi incredibil să pierdem două jucătoare care au o valoare de piaţă foarte mare. Ele sunt printre cele mai bune din Europa în acest moment şi sunt vitale pentru echipă, pentru atingerea obiectivelor propuse", spune pentru jurnalul.ro Muller.

Râvnite de titani

Conform unor surse destul de credibile, "dacă cele două devin libere de contract, în secunda următoare semnzează cu ce grupare puternică din Europa doresc.Inclusiv cu Oltchimul!". Acelaşi personaj, cunoscător al jocurilor care se fac pe piaţa transferurilor, ne spune că "indiferent de criza financiară sau nu, Neagu poate primi foarte uşor în acest moment un contract de peste 12 mii de euro pe lună, fără alte bonusuri de performanţă. Doar contractul! Şi Vizitiu se află la o cotă de piaţă apropiată de colega ei. Mie îmi este greu să cred că Rulmentul, chiar dacă le face să stea până în vară la Braşov, va mai putea apoi să le păstreze"!

23 februarie, termen limită!

Interul drept Patricia Vizitiu şi centrul Cristina Neagu au solicitat FRH să medieze conflictul pe care îl au cu gruparea patronată de Doru Florescu, pentru neplata salariilor prevăzute în contract din urmă cu şase luni. "Nu pot să vă spun sumele pe care cele două le au de primit, dar este vorba despre mulţi bani. Am  stabilit ca termen limită, pentru plata restanţelor, data de 23 februarie. Dacă până atunci banii nu le sunt viraţi în conturi, cele două îşi încetează raporturile contractuale cu Rulmentul", a declarat pentru jurnalul.ro Mihai Marinescu, preşedintele Comisiei de omologare a memoriilor din cadrul FRH.

×
Subiecte în articol: sport două