x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Brazilian in Giuleşti

Brazilian in Giuleşti

de Marius Mihalcea    |    27 Iun 2007   •   00:00
Brazilian in Giuleşti
Sursa foto: MIGUEL RIOPA/

Atacantul brazilian Cesinha a semnat cu gruparea de sub Podul Grant un contract pe trei ani, perioadă in care va incasa căte 160.000 de euro pe sezon.

Rapid - Viorel Moldovan il ameninţă pe Marcel Popescu cu FIFA şi cu UEFA

Atacantul brazilian Cesinha a semnat cu gruparea de sub Podul Grant un contract pe trei ani, perioadă in care va incasa căte 160.000 de euro pe sezon.

Achiziţionarea lui Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", fost campion mondial de tineret cu naţionala Braziliei, i-a costat pe giuleşteni 600.000 de euro. Directorul sportiv al "alb-vişiniilor", Viorel Moldovan, cel care a negociat personal cu şefii lui Sporting Braga transferul lui Cesinha, nu a ajuns insă la un acord şi cu portughezul Alexandre Pinto Dias Davide, celălalt jucător al grupării lusitane dorit in Giuleşti.

Â

VEHEMENT. Moldovan este convins că Davide, pe care rapidiştii ar fi vrut să-l ia imprumut pentru un an, este blocat de impresarul Marcel Popescu: "Situaţia lui Davide este puţin incurcată, pentru că el este influenţat negativ de persoane «prietene» Rapidului şi incă nu este hotărăt să vină". Oficialul giuleştenilor a detaliat: "Acest individ, pe numele său Marcel Popescu, a crezut că eu, că noi, toţi de la Rapid, suntem nişte proşti. La transferul lui Cesinha, care a fost dorit de Bergodi şi mi-a fost propus de impresarul lui din Portugalia, Marcel Popescu a venit cu o ofertă de 1,3 milioane de euro. Suma mi s-a părut mare, insă, după ce m-am dus in Portugalia şi am vorbit cu cei de la Sporting Braga, am aflat că jucătorul costă numai 700.000 de euro. Vă imaginaţi ce comision işi trăgea domnul Popescu, dublu faţă de căt cerea clubul portughez! Iar la Davide s-a băgat fiindcă eu, după patru zile de negocieri, am reuşit să ajung la 600.000 de euro şi l-am făcut pe dumnealui să piardă comisionul". Moldovan este decis să-i plătească lui Marcel Popescu cu vărf şi indesat. "Il vom reclama la FRF şi bineinţeles că vom merge şi mai departe, la FIFA şi la UEFA, pentru că nu e normal ca un impresar să facă astfel de lucruri", a spus fostul atacant al grupării de sub Podul Grant.

BUGA. Şefii Rapidului sunt de neclintit in cazul Buga: "Dacă nu-şi revizuieşte comportamentul şi nu revine la echipă, nu o să mai joace. El este netransferabil şi o să-l suspendăm pănă la finalul contractului, in 2009".

HOTĂRĂT

"Eu nu voi permite nici lui Marcel Popescu şi nimănui altcuiva să incaseze comisioane nejustificate de pe urma transferurilor pe care le va face Rapid. El avea un acord scris din partea preşedintelui lui Braga să reprezinte interesele lui Cesinha in Romănia, dar cănd portughezii au aflat ce sumă a ajuns la noi, l-au rupt brusc"

TRANSPARENŢĂ

"Din acest moment, la Rapid se vor face publice toate sumele de transfer ale jucătorilor, confidenţial urmănd să rămănă doar contractul fotbalistului"

Viorel Moldovan director sportiv Rapid

Varianta Secăreanu

Conducerea giuleşteană intenţionează să-şi completeze lotul cu fotbalişti de la vecina de cartier, divizionara secundă Sportul Studenţesc. Dacă tratativele pentru Dacian Varga şi Tibi Bălan au demarat de ceva vreme, fără ca patronii George Copos şi Vasile Şiman să ajungă la un consens, mai nou, in atenţia Rapidului se află fundaşul central Constantin Secăreanu. Acesta a fost ofertat de directorul general al "vişiniilor", Constantin Zotta, insă cheia transferului se află la Şiman. "Ştiu că am mai multe oferte, printre care şi Rapid, care am auzit că s-a interesat de mine. Imi doresc să joc in Giuleşti, dar totul depinde de domnul Şiman. Una este să joci in liga secundă, alta in Cupa UEFA", a declarat apărătorul grupării din Regie. Antrenorul Cristiano Bergodi caută şi un fundaş dreapta, momentan singura soluţie, după plecarea lui Bădoi, fiind Săpunaru. Pentru Varga şi Bălan, Şiman a cerut un preţ pe care Copos l-a refuzat din start.

Todoran riscă să işi supere tatăl

Aflat aproape de a ajunge la Rapid, Dinu Todoran, in prezent sub contract cu Farul Constanţa, riscă să-şi supere tatăl, care este suporter al campioanei, Dinamo. "Incă nu i-am spus de oferta Rapidului, dar sper să nu se supere. El este suporter dinamovist, dar in primul rănd ţine cu mine", a declarat Todoran. Pănă la clarificarea situaţiei, deşi jucătorul s-a inţeles cu giuleştenii, cluburile incă nu au ajuns la un consens. "Ei şi-au manifestat doar interesul, nu au trimis o ofertă concretă", au spus oficialii constănţeni.

×
Subiecte în articol: sport rapid popescu marcel popescu