x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bugetul JO 2020 de la Tokyo rămâne în limitele a 12,6 miliarde dolari

Bugetul JO 2020 de la Tokyo rămâne în limitele a 12,6 miliarde dolari

21 Dec 2018   •   12:07
Bugetul JO 2020 de la Tokyo rămâne în limitele a 12,6 miliarde dolari

Bugetul Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo a rămas în limitele a 12,6 miliarde dolari, în pofida acţiunilor depuse de organizatori pentru a reduce costurile în acest an, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

Comitetul de organizare nipon şi Comitetul Internaţional Olimpic au colaborat strâns pentru a ţine sub control tendinţa de creştere exponenţială a bugetului pentru JO 2020 şi de a furniza un model de urmat pentru celelalte oraşe interesate să organizeze Olimpiade. 

A treia versiune de buget anunţată vineri este identică cu proiecţia bugetară lansată în 2017, adică de 12,6 miliarde dolari, care însă nu a mai scăzut aşa cum s-a întâmplat cu doi ani în urmă, când costurile erau preconizate la 14 miliarde dolari. 

''Este mult de lucru pentru a controla cheltuielile, a declarat Toshiro Muto, preşedintele comitetului de organizare nipon. Dar, în colaborare cu CIO, Tokyo va face eforturi mari pentru a maximiza veniturile, menţinerea costurilor sub control şi păstrarea bugetului în marja a 5,6 miliarde dolari (cota pe care o administrează Comitetul de organizare din bugetul total - n.r.). 

La bugetul total, Guvernul oraşului Tokyo contribuie cu 5,6 miliarde dolari, iar guvernul central cu 1,4 miliarde dolari, cifre identice cu cele afişate în 2017. 

×
Subiecte în articol: jo 2020 jocurile olimpice tokyo buget