x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bulgarii vor să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal împreună cu România, Grecia şi Serbia

Bulgarii vor să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal împreună cu România, Grecia şi Serbia

10 Ian 2019   •   14:19
Bulgarii vor să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal împreună cu România, Grecia şi Serbia

Bulgaria este foarte hotărâtă să organizeze Cupa Mondială la fotbal din 2030, alături de Grecia, Serbia şi România. Ministrul Sportului de la Sofia, Krasen Kralev, susţine că  Bulgaria va pune la dispoziţie patru noi arene.

Oficialii guvernelor din România, Serbia, Bulgaria şi Grecia au ajuns la un acord să depună candidatura comună pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030. Krasen Kralev, ministrul Sportului din Bulgaria, a explicat cu ce poate contribui ţara sa la organizarea turneului final. Vine însă şi cu o propunere: ceremonia de deschidere şi finala să se joace la Atena:

”Ca parte la depunerea candidaturii pentru organizarea Cupei Mondiale 2030, împreună cu Serbia, Români şi Grecia, Bulgaria plănuieşte să pună la dispoziţie patru stadioane: actualul stadion naţional din Sofie, încă unul din Capitală, plus două în Varna şi Plovdiv. Stadionul Olimpic din Atena este potrivit pentru a găzdui ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, la fel şi pentru finală”, a declarat Krasen Kralev.

Potrivit estimărilor făcute de bulgari, organizarea turneului final din 2030 i-ar costa în jur de 2,5 milioane de euro. Însă Krasen Kralev este de părere că reprezintă o investiţie care ar aduce un profit uriaş ţărilor organizatoare: ”Investiţiile în construirea de drumuri, aeroporturi şi de infrastructură sportiv vor aduce profituri uriaşe pentru fiecare ţară. Calculele au arătat că veniturile prognozate pentru CM 2026 au fost de 14 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile ar trebui să fie de aproximativ 3 miliarde de dolari”.
Cupa Mondială din 2026 va fi organizată de SUA, Mexic şi Canada.

Sursa: Telekom Sport

×