x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bundesliga - Nicu, romanul neamt

Bundesliga - Nicu, romanul neamt

de Sorin Anghel    |    10 Aug 2006   •   00:00
Bundesliga - Nicu, romanul neamt

Maximilian Nicu, 23 de ani, provine dintr-o familie de romani stabiliti in Germania in urma cu trei decenii. Transferat in aceasta vara la Wacker Burghausen, el vrea sa ajunga sa joace in Bundesliga si pentru echipa nationala a Romaniei.

Chiar daca fotbalul roma-nesc nu straluceste decat la nivelul echipelor de club, jucatorii romani nu au disparut inca din campionatul Germaniei.

NOU. Unul dintre fotbalistii despre care se stie foarte putin la noi in tara este Maximilian Nicu. In varsta de 23 de ani, mijlocasul s-a transferat in aceasta vara la Wacker Burghausen, formatie din liga a doua germana. "Este o echipa cu o vasta experienta in esalonul secund din Germania. Daca a ajuns acolo, inseamna ca e destul de bun. L-am vazut in niste meciuri la televizor. Are calitati, este inalt si o tehnica buna in regim de viteza", a fost descris Nicu de Catalin Racanel, fotbalist cu state vechi in Germania.

BIBELOU. Maximilian Nicu este cetatean neamt, dar provine dintr-o familie de romani din Bucuresti, fugiti peste hotare in urma cu 30 de ani. "Parintii mei au plecat din Romania pentru un trai mai bun. S-au stabilit aici, iar mai tarziu am aparut si eu", spune Maximilian, jucator care se simte mai aproape de Romania decat de Germania. "Am fost de putine ori in Romania si m-am simtit foarte bine acolo. Mi-au placut mult litoralul si atmosfera de acolo. Lumea nu este asa de rece ca in Germania", explica Nicu dragostea sa fata de Romania.

PATRIOT. "As vrea sa joc pentru Romania. Deocamdata nu spun ca merit acest lucru, dar mai tarziu, cand o sa devin mai cunoscut, as putea spera. La mine in casa se vorbeste romaneste, iar eu sunt mult mai apropiat de Romania decat de Germania. Am fost foarte fericit atunci cand nemtii au luat bataie la Bucuresti. Eu nu suport Germania, iar pe durata Campionatului Mondial am tinut cu toate echipele pe care le-a intalnit", marturiseste fotbalistul in varsta de 23 de ani.

TRECUT. Inainte de a ajunge la Burghausen, romanul a evoluat la Wehen, formatie din liga a treia, acolo unde a fost desemnat sezonul trecut cel mai bun jucator. "M-am simtit bine acolo, dar pentru o cariera mai buna am fost nevoit sa plec la o echipa unde pretentiile sunt mai mari", a declarat Nicu. El ii are ca idoli pe Zidane si Del Piero, dar ziaristii germani spun ca el aduce foarte mult cu Michael Ballack.

SUPORTER
"Nu stiu prea mult despre campionatul romanesc. Tin cu Steaua Bucuresti, este singura echipa de care am auzit, si ma amuz foarte tare atunci cand il vad pe Gigi Becali, patronul echipei, la televizor"

CUNOSCATOR
"Stiu multi jucatori din Germania care au venit din Romania. Cred ca cel mai bun a fost Dorinel Munteanu. Lumea insa mai vorbeste totusi si despre Vladoiu, chiar daca era mai nebun"

ASEMANARE
"Imi place foarte mult de Adrian Mutu. Am auzit de Catalin Racanel si de Sergiu Radu, alti romani care joaca prin Germania. Mai stiu ca si Albert Streit, care s-a dus acum la Eintracht Frankfurt, am inteles ca are tot origini romane, la fel ca mine" - Maximilian Nicu
×
Subiecte în articol: sport romania nicu germania