x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bute a răpus "Pantera"

Bute a răpus "Pantera"

de Vlad Ionescu    |    18 Apr 2010   •   00:00
Bute a răpus "Pantera"

Pugilistul Lucian Bute şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. El l-a învins prin KO în repriza a 3-a pe columbianul Edison "Pantera" Miranda, într-o gală desfăşurată ieri la Montreal.



Revenit în arena Bell Centre după o pauză de un an, românul a demonstrat că merită pe deplin să i se spună "Mister KO", el trecându-şi în palmares a 26-a victorie din tot atâtea meciuri profesioniste, dintre care 21 înainte de limită. Întâlnirea cu "Pantera" Miranda nu a avut practic istoric.

După ce a câştigat primele două reprize, Lucian a reuşit să-l trimită la podea pe columbian în runda a treia, cu un nimicitor upercut de stânga la bărbie. Năucit, Miranda a fost numărat, dar nu a mai putut continua lupta, Bute fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde al reprizei a treia. După meci, Lucian a dezvăluit că tactica pentru această întâlnire a fost pregătită în timpul cantonamentului din Florida.

"Totul s-a desfăşurat aşa cum am prevăzut. Am lucrat la acest upercut în Florida. Când l-am lovit, am simţit că s-a terminat, chiar dacă el încerca să arate că nu a păţit nimic", a declarat Bute. "A trăit orgasmul ca pugilist, făcând KO un adversar cu un upercut", a adăugat antrenorul Stephane Larouche.

ÎNCURAJAT DE PĂRINŢI
Lucian i-a avut alături pe părinţii săi, Ştefan şi Maricica, însă numai tatăl a avut curajul să ia loc în tribune. Mama, mai emotivă, a rămas în vestiar pe toată durata meciului. "Suntem foarte mulţumiţi şi bucuroşi că a câştigat prin KO. A fost un meci bun şi o atmosferă foarte frumoasă. Sunt mândru că Lucian este atât de iubit de canadieni", a spus Ştefan Bute.

La meci au asistat 13.642 de spectatori, iar Bute şi-a făcut o intrare spectaculoasă în ring, pe melodia "Where the streets have no name" a trupei U2. Neoficial, bursa sa a fost de 1,2 milioane de dolari.


"Sunt cel mai bun"
Această victorie îi deschide lui Bute perspectiva de a boxa în viitorul apropiat pentru unificarea titlului mondial. Românul simte că nu are rivali şi nu se teme de nimeni. "Îi respect pe Andre Ward şi pe Bernard Hopkins, dar promotorul va decide cu cine boxez. Eu pot să mă bat cu oricine. Sunt cel mai bun din lume la supermijlocie", a declarat Lucian. Presa canadiană nu a rămas insensibilă la succesul românului, care este considerat un "boxer uriaş".

"Este clar, evident şi dovedit. Lucian Bute face parte din elita mondială. Victoria sa a fost aşteptată şi prevăzută de experţi. Dar cine ar fi prezis un KO atât de rapid? E un mare sportiv şi o persoană cu caracter frumos", a scris site-ul cuyberpresse.ca. La meci a asistat şi fostul campion al greilor Lennox Lewis, care s-a arătat impresionat de evoluţia lui Bute. "Creşte de la meci la meci. Sunt convins că încă nu am văzut cel mai bun box al său", a spus Lewis.



×
Subiecte în articol: sport