x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport C.M. China: Pisicile din Carpaţi caută aur lângă Marele Zid!

C.M. China: Pisicile din Carpaţi caută aur lângă Marele Zid!

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Dec 2009   •   00:00
C.M. China: Pisicile din Carpaţi caută aur lângă Marele Zid!

Chiar dacă rusul Evgheni Trefilov ne taie din avânt susţinând că "româncele sunt experimentate, dar nu joacă solid", revista oficială a Campionatului Mondial de handbal feminin spune că "echipa din sud-estul Europei este aproape neschimbată şi e considerată de specialişti una dintre favorite la titlul mondial" . Pentru prima dată, naţionala României primeşte şi o poreclă de la organizatori: "Pisicile din Carpaţi"! Româncele debutează în această competiţie de 5 decembrie într-o partidă contra Chile.



"România merge în China doar cu dorinţa de a ieşi campioană mondială, nu are o strategie pentru calificarea la J.O. din 2012", declara cu puţin timp în urmă, pentru jurnalul.ro, un cunoscut corifeu al handbalului feminin românesc. Acelaşi lucru, dar cu o altă cosmetică, îl spune şi site-ul oficial al IHF - prin revista oficială dedicată Campionatului Mondial din China. "Mare parte din echipele participante sunt în schimbare, iar România vrea să profite de asta şi să ia o medalie în China. Echipa din sud-estul Europei este aproape neschimbată şi e considerată de specialişti una dintre favorite la titlul mondial. Vedeta echipei, portarul Luminiţa Dinu, s-a retras, dar pisicile din Carpaţi au evoluat ca o echipă". Singurul care nu pare speriat de noi, nici nu are de ce în condiţiile în care în ultimile două luni ne-a învins de două ori!, este antrenorul Rusiei - Evgheni Trefilov. Acesta, chiar dacă ne recunoaşte valoarea individuală, ne vede şi lipsurile, rusul punctând extrem de corect atunci când spune că "România nu este o echipă cu un joc solid". Spunem că are dreptate pentru că nu de puţine ori am ratat victorii istoricetocmai pentru că am preferat să jucăm individual, în detrimentul jocului solid, de echipă! Revista în cauză spune că, "în condiţiile în care Luminiţa Dinu şi-a încheiat cariera de succes" România are alt atuu, "Carmen Amariei, una din cele mai bune jucătoare în defensivă la nivel mondial, care acum joacă la Copenhaga, dar care este şi o excepţie, naţionala României având în componenţă foarte multe jucătoare de la Oltchim Râmnicu Vâlcea".

Cei care ne pun sub lupă înaintea acestei ediţii a Turneului Final mai spun că "România dispune şi de una dintre cele mai talentate jucătoare ale lumii, Cristina Neagu, dar şi de extrema Alice Ardean Elisei şi pivotul Ionela Stanca. Totuşi, extrema de clasă mondială, Neli Ardean Elisei, va lipsi din cauza unei accidentări la genunchi".

PROBLEME. Cu două zile înaintea debutului la cel mai important turneu al anului, Radu Voina are probleme de efectiv. Chiar dacă este vorba despre o gripă obişnuită, pivoţii Oana Manea şi Florina Bârsan au trecut pe polidin, lipsind de la antrenamente. Astfel, în momentul de faţă, staful tehnic al naţionalei României se vede nevoit să gândească meciul de debut - contra Chile, doar cu Ionela Gâlcă în planul tactic pe care îl pregăteşte. Conform lui Voina, "cele două s-au procopsit cu această răceală de la aerul condiţionat din avion". 

Lotul României:


Portari:
Paula Ungureanu (30.03.1980) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Florentina Stanciu (28.07.1982) - Stjarlan (Islanda)
Mihaela Smedescu (01.03.1986) - Oltchim Râmnicu Vâlcea

Extreme:

Iulia Puşcaşu (08.04.1982) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Cristina Vărzaru (05.12.1979) - Viborg HK
Ramona Maier (14.07.1979) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Adriana Nechita (14.11.1985) - Oltchim Râmnicu Vâlcea

Pivoţi:
Oana Manea (18.04.1985) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Ionela Gâlcă Stanca (09.01.1981) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Florina Bîrsan Chintoan (06.12.1985) - U Jolidon Cluj

Centri şi interi:
Ada Moldovan (15.11.1983) - Dunărea Brăila
Narcisa Lecuşanu (14.09.1976) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Cristina Neagu (26.08.1988) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Carmen Amariei (03.09.1978) - HK Copenhaga
Adina Meiroşu Fiera (11.08.1985) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Clara Vădineanu (26.10.1982) - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Carmen Tivadar (14.06.1982) - HC Roman
Melinda Geiger (26.03.1987) - HCM Ştiinţa Baia Mare

Meciurile României din grupa preliminară C a Campionatului Mondial se desfăşoară la Sozhou, după următorul program:

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 11.15 (ora României): România - Chile

Duminică, 6 decembrie, ora 15.15: Japonia - România

Luni, 7 decembrie, ora 15.15: România - Ungaria

Miercuri, 9 decembrie, ora 15.15: România - Tunisia

Joi, 10 decembrie, ora 13.15: România - Norvegia.

Primele 3 clasate în cele 4 grupe se califică în turul principal, cu 2 grupe de câte 6 echipe.


''Sunt convins că fetele au o mare dorinţă, să obţină o performanţă pe măsura valorii demonstrate de ele'', RaduVoina, antrenor România.

"O să le susţin pe fete de la televizor. Am încredere în ele şi sper să se întoarcă acasă cu medalia de aur" - Valentina Ardean Elisei


La precedenta ediţie a Campionatului Mondial, care a avut loc în Franţa, în 2007, selecţionata tricoloră a ocupat locul 4. 

×
Subiecte în articol: sport