x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Calificare cu nervi

Calificare cu nervi

de Vlad Ionescu    |    05 Aug 2009   •   00:00
Calificare cu nervi
Sursa foto: Cristian Nistor/AGERPRES

Moldovenii au trecut de vicecampioana Ciprului şi vor juca în play-off. După 2-0 la Vaslui, băieţii lui Cristi Dulca au terminat aseară la egalitate, 1-1, returul de la Nicosia şi aşteaptă tragerea la sorţi de vineri.



"Dacă vrem să ne calificăm trebuie să marcăm şi în Cipru", şi-a avertizat Dulca jucătorii înainte de meci. Tehnicianul şi-a luat însă toate măsurile de prevedere adoptând o tactică defensivă menită să taie din start elanul gazdelor. Omonia a dominat, însă a făcut-o steril, fără să-şi treacă în cont ocazii clare în prima repriză. Soarta calificării s-a decis la un sfert de oră după reluare, când vasluienii au deschis scorul prin brazilianul Wesley, care a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea ştergând bara înainte de a intra în plasă. Obligaţi să atace, ciprioţii s-au năpustit asupra porţii lui Kuciak, Charalambous a ţintit transversala, pentru ca Zurawski să aducă egalarea din penalty ('75). Ultimele minute au fost pline de evenimente. Mai întâi, Kuciak a văzut cartonaşul roşu, pentru că a aruncat în tribună un obiect  trimis de suporterii gazdelor ('88) şi, cum Dulca făcuse toate schimbările, locul său a fost luat de Genchev. Arbitrul a dictat şase minute de prelungiri, în care singurul lucru notabil a fost eliminarea lui Charalambous pentru un atac dur la Burdujan. "Important e că ne-am calificat. Echipa a interpretat corect partitura tehnico-tactică, aşa încât nu pot fi decât mulţumit", a spus după joc patronul Adrian Porumboiu.

Adversari tari în play-off

Neînvins de când a fost instalat pe banca tehnică a moldovenilor, Cristi Dulca s-a arătat încântat de evoluţia echipei şi aşteaptă un adversar pe măsură în play-off. "Jucătorii merită toate felicitările. Chiar dacă nu am multă experienţă, am reuşit să pregătim bine această dublă manşă. Calificarea este cu atât mai valoroasă cu cât am întâlnit o echipă experimentată", a declarat tehnicianul. Acesta nu a ezitat să-l sancţioneze pe Kuciak pentru eliminare, mai ales că portarul slovac va fi suspendat cel puţin un meci. "Nu cunosc circumstanţele, dar a greşit şi nu e bine ce a făcut", a spus Dulca. "Calificarea Vasluiului e corectă. Ne-am subestimat adversarul, şi asta ne-a costat", a recunoscut antrenorul gazdelor, Takis Lemonis. La tragerea la sorţi, care va avea loc vineri la Nyon, FC Vaslui nu se va afla în urna favoriţilor şi va întâlni un adversar mult mai puternic decât Omonia. Printre echipele pe care moldovenii ar fi bine să le ocolească se numără Valencia, Villareal, AS Roma sau PSV Eindhoven. Varianta optimistă ar fi Metalist Harkov sau Hapoel Tel Aviv, formaţii în faţa cărora echipa lui Porumboiu ar putea emite pretenţii. "Sper ca sorţii să ne aducă un adversar pe măsură şi să facem meciuri la fel de bune", a completat Dulca. Adrian Porumboiu visează la grupe şi a promis că, în caz de calificare, îi va premia pe jucători cu 500.000 de euro, adică jumătate din suma pe care clubul o va primi de la UEFA.

×
Subiecte în articol: sport europa league