x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campioana Romaniei, ajutata de Liverpool

Campioana Romaniei, ajutata de Liverpool

10 Iun 2005   •   00:00

Campioana Europei, FC Liverpool, a primit drept de joc in turul intai preliminar al Ligii Campionilor, ceea ce face ca echipa campioana a Romaniei sa avanseze in turul al doilea preliminar.



  • de CATALIN FAINISI

  • DREPTATE. Jucatorii lui Liverpool au in sfarsit, sansa de a-si apara trofeul cucerit in fata lui AC Milan
    Desi a cucerit Liga Campionilor in luna mai, FC Liverpool s-a izbit de imposibilitatea apararii titlului, fiindca nu a reusit clasarea pe unul din primele patru locuri in Premier League, care sa-i asigure prezenta in cea mai importanta competitie a cluburilor. Comitetul Executiv al UEFA a decis ieri sa modifice regulamentul, astfel incat campioana sa isi poata apara trofeul. Pentru "cormorani" s-a aprobat o derogare, astfel ca acestia vor juca in editia 2005/2006 incepand cu primul tur preliminar.

    AVANTAJ. Decizia UEFA a ajutat Turcia, Polonia si Romania, ale caror campioane vor avansa, astfel, cu un tur in competitie. Fenerbahce va intra direct in grupele Ligii, Wisla Cracovia va juca al treilea tur preliminar, in timp ce Steaua sau Dinamo va scapa de primul tur si va trece direct in al doilea. De asemenea, situatia este similara in cadrul Cupei UEFA, unde sase tari vor juca, de asemenea, doua meciuri mai putin. Castigatoarele Cupei din Scotia si Belgia urmeaza sa joace in primul tur al competitiei, in timp ce echipele similare din Ungaria, Romania, Slovacia si Slovenia vor evolua direct in ultimul tur preliminar al Cupei UEFA.

    UN TUR CASTIGAT SI LA UEFA
    Calculele echipelor romanesti care vor evolua in Cupele Europene sunt destul de complicate, ocupanta locului 3, care poate fi Rapid sau FC National, si finalista Cupei Romaniei, Farul, avand avantaje in functie de numele viitoarei campioane.

    Daca Steaua va castiga campionatul, atunci Dinamo, in calitate de castigatoare a Cupei Romaniei, va evolua in turul doi preliminar al Cupei UEFA, in timp ce ocupanta locului 3 in Divizia A va juca in primul tur preliminar. De asemenea, in cazul in care campionatul va fi castigat de Dinamo, Steaua va juca in turul doi preliminar al Cupei UEFA, iar Farul Constanta va evolua in primul tur preliminar.

    PUTEM DA DE LIVERPOOL
    In cazul in care devine campioana in aceasta seara, Steaua ar putea reedita partida din primul tur al Cupei UEFA, sezonul 2003/2004, cu Liverpool. Campioana Romaniei, care va juca in turul doi preliminar al Ligii Campionilor, s-ar putea intalni, prin tragere la sorti, cu campioana Europei, care se va califica din primul tur. Liverpool va trece, probabil fara probleme, de primul tur preliminar al competitiei, unde va intalni una dintre campioanele din Malta, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Albania, Irlanda de Nord, Armenia, Estonia, Luxemburg sau Kazahstan. Tragerea la sorti pentru primele doua tururi preliminare are loc la 24 iunie.
    ×
    Subiecte în articol: sport uefa preliminar cupei liverpool