x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Când poate reveni Simona Halep pe locul 1 WTA

Când poate reveni Simona Halep pe locul 1 WTA

de Theodora Şutiu    |    21 Feb 2019   •   09:37
Când poate reveni Simona Halep pe locul 1 WTA

Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai după ce a învins-o în două seturi, scor 6-3, 7-5, după o oră și 21 de minute de joc, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, numărul 23 WTA. Românca ar putea reveni în fruntea clasamentului general după Indian Wells, competiţie care va avea loc la începutul lui martie.

Sportiva din Constanţa nu a participat anul trecut la Dubai, deci nu are puncte de apărat şi poate profita din plin de faptul că Naomi Osaka, ocupanta locului 1 WTA, a fost deja eliminată. Simona nu o poate depăşi pe japoneză după acest turneu, dar se poate apropia foarte mult de ea.

Speranţa de la Indian Wells

Turneul Premier Mandatory de la Indian Wells, care va începe pe 6 martie, ar putea să aducă o nouă schimbare de lider. Osaka s-a impus anul trecut în finală şi are de apărat titlul, adică 1.000 de puncte, în timp ce Halep a ajuns până în semifinale şi are de apărat doar 380 de puncte.

Cel mai negru scenariu

În acelaşi timp, Halep este amenințată din spate de cehoaicele Petra Kvitova, locul 4, și Karolina Pliskova, locul 5. Kvitova poate ajunge pe locul doi dacă se impune la Dubai și Simona nu ajunge în finală. Totodată, Pliskova poate ajunge pe poziţia secundă dacă va câștiga trofeul, iar Simona nu va ajunge în semifinale. Cele două jucătoare din Cehia sunt pe aceeași parte de tablou la Dubai, putându-se duela în semifinală. Astfel, doar una dintre ele ar putea trece, teoretic, de Halep.

434 de puncte va fi diferența dintre Naomi Osaka și Simona Halep, dacă românca se impune la Dubai

 

 

 

×
Subiecte în articol: simona halep