x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CANOTAJ – ALEGERI / Elisabeta Lipă: “Voi câştiga”

CANOTAJ – ALEGERI / Elisabeta Lipă: “Voi câştiga”

de Vlad Ionescu    |    12 Mar 2009   •   00:00
CANOTAJ – ALEGERI / Elisabeta Lipă: “Voi câştiga”

Fosta campioană olimpică Elisabeta Lipă a decis să candideze pentru funcţia supremă în Federaţia Română de Canotaj, împotriva actualului preşedinte, Ioan Dospinescu.



Aflat în fruntea FRC din 2002, Ioan Dospinescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, dar va avea un adversar pe măsură la alegerile programate sâmbătă, la Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani. Elisabeta Lipă, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte în mandatul lui Dospinescu, se declară nemulţumită de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în federaţie şi spune că a venit vremea schimbării. Ea a fost propusă pentru funcţia de preşedinte de cluburile Dinamo şi CSS 3 Steaua, fiind susţinută în demersul său de mai multe foste colege de la lotul naţional, printre care Doina Ignat, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache, Veronica Cochelea şi Constanţa Burcică. “Am avut o relaţie foarte bună cu Ioan Dospinescu până la un moment dat. Cât timp am executat ordinele sale, a fost bine. Însă când am spus nu o dată, mi-a dat în cap. Pentru el a fost un succes că nu am fost aleasă în Comitetul Executiv al COSR, când de fapt cel care a pierdut atunci a fost canotajul. Dospinescu nu reprezintă canotajul românesc, chiar dacă şi-a luat toate meritele asupra lui”, a declarat cea mai bună canotoare a secolului XX.

Accent pe juniori

Chestorul Elisabeta Lipă, care în prezent este director general adjunct la Direcţia Generală Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, este convinsă că va câştiga, dar spune că îi va fi greu să lucreze mai departe cu Dospinescu: “Noi nu putem face o echipă. De aceea, nu mai candidez la alte funcţii în federaţie. Sunt ferm convinsă că voi câştiga, pentru că am fost în ţară, am avut discuţii la cluburi, la direcţiile judeţene şi la liceele sportive, unde am simţit că toată lumea doreşte schimbarea. Canotajul este un măr frumos pe dinafară, dar găunos pe dinăuntru. Am decis să fac echipă cu fostele mele colege ca să redresăm acest sport, chiar dacă domnul Dospinescu spune că nu ne pricepem la administraţie. Trebuie să începem de la bază, de la nivelul juniorilor. Aici e dezastru. Acum trei ani aveam cinci medalii la Campionatele Mondiale de juniori, iar acum nu mai avem nici una. La penultima şedinţă a Comitetului Executiv s-a spus că, dacă nu mai sunt fonduri, să se desfiinţeze loturile de juniori II. A dispărut categoria uşoară, lotul olimpic masculin nu mai există, iar dintre fetele care au fost la Beijing a rămas doar Eniko Barabaş. Lotul feminin a plecat la drum cu 14 sportive, dar una deja s-a retras. Acestea sunt problemele pe care trebuie să le rezolvăm urgent, chiar dacă este criză”, a declarat Elisabeta Lipă.

Aceasta spune că a contactat deja mai mulţi sponsori puternici, care au promis să o sprijine.

×
Subiecte în articol: sport elisabeta lipa