x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cântecul de lebădă

Cântecul de lebădă

de Dragos Stoica    |    Florin Gongu    |    31 Mar 2009   •   00:00
Cântecul de lebădă
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Victor Piţurcă va conduce mâine seară pentru ultima oară reprezentativa tricolorilor, divorţul său faţă de şefii FRF fiind acum doar o chestiune de detalii.



Rămasă în cursa calificării cu şanse pe care doar matematica le mai acceptă, prima reprezentativă urmează să se despartă de Victor Piţurcă după meciul de mâine seară, cu Austria. Activitatea selecţionerului va fi analizată de boşii FRF imediat după terminarea partidei de la
"Vom trage linie şi vom vedea ce este de făcut, în funcţie de posibilitatea realizării obiectivului, calificarea la Campionatul Mondial", a declarat Ionuţ Lupescu.

CONDIŢII

Că Piţurcă nu se mai află deloc în graţiile responsabililor FRF, asta e o certitudine. Problema rezilierii contractului său o reprezintă însă despăgubirile pe care tehnicianul ar trebui să le primească. Dacă Mircea Sandu&Co îl demit pe Piţurcă, FRF trebuie să-i plătească acestuia toată diferenţa de bani până la suma de 600.000 de euro, cât reprezintă angajamentul până în vara viitoare. Dacă antrenorul renunţă singur la post, FRF scapă de plata contractului şi poate angaja imediat un înlocuitor.

DEMISIONEAZĂ?
Conform unor surse din apropierea echipei naţionale, Victor Piţurcă şi-ar putea anunţa demisia chiar mâine seară, în cazul în care România nu va obţine toate cele 3 puncte pe stadionul Hypo Arena. În cazul în care totuşi tricolorii vor învinge, Piţi este tentat să uzeze la maximum de clauza conform căreia nu poate fi demis câtă vreme mai există şanse matematice la calificare şi să parieze pe şansa infimă de a se mai bate la calificare. Nu este exclus însă, ca Piţurcă să renunţe de bună voie, chiar şi în cazul unui succes, conştient fiind de infimitatea şanselor de calificare. Plus că ar ţine să lase o impresie bună la despărţire!

NUME
Oficialii FRF au demarat de altfel tatonări cu posibilii înlocuitori ai lui Piţurcă. Pe lângă numele deja vehiculat al lui Ladislau Bölöni, FRF încearcă marea cu degetul prin negocieri secrete cu Mircea Lucescu. În afara antrenorului lui Şahtior, un nume de ultim moment este Dan Petrescu, tehnicianul Unirii Urziceni!

O altă variantă ar putea să fie şi Cosmin Olăroiu!

Mutu este incert

Problemele medicale ale lui Adi Mutu din timpul partidei cu Serbia au recidivat ieri, când atacantul echipei naţionale a părăsit antrenamentul după doar 50 de minute. "Briliantul" a suferit în partida cu sârbii un traumatism intercostal, primind îngrijiri la spitalul din Constanţa imediat după joc. Totuşi, medicul lotului, Pompiliu Popescu, susţine că Mutu se va reface în totalitate până la ora jocului cu Austria. "Nu este nimic grav, Adi va fi pe teren miercuri seară", a declarat Pompiliu Popescu. De internaţionalul român sunt interesate mai multe grupări, cea mai insistentă fiind campioana Germaniei, Bayern München. Numai că Mutu nu vrea să părăsească pe Fiorentina, mai ales că, zilele trecute, şi-a achiziţionat o proprietate în Florenţa, care se întinde pe 300 de metri pătraţi. Presa Italiană este însă sceptică în privinţa viitorului starului echipei naţionale. "Şi Luca Toni şi-a cumpărat o casă în Florenţa, după care a plecat la Bayern", a scris, ironic, cotidianul La Nazione. Altfel, marele absent al "tricolorilor" pentru dubla cu Serbia şi Austria, căpitanul Cristi Chivu, s-a antrenat ieri normal cu restul colegilor de la Inter Milano.

"Meciul de mâine este ultima şansă a celor două echipe să continue cursa de calificare, aşa că amândouă vor face tot posibilul să câştige"
Sebastian Prodl mijlocaş Austria

Klagenfurt.

Stadion superb, teren orezărie!
Aflat în zonă montană, Klagenfurt oferă în aceste zile un regim termic specific unei toamne târzii. De 36 de ore plouă fără oprire, pentru ca ieri dimineaţă să înceapă să ningă pentru scurtă vreme. Temperatura aerului nu depăşeşte 1-2 grade, iar rafalele de vânt te fac să te gândeşti cu jind la primăvara însorită lăsată la Bucureşti în week-end.

Cea mai proastă veste este legată însă de starea gazonului, care se prezintă sub orice critică. Chiar dacă este prevăzut cu un ultramodern sistem de drenaj, terenul este foarte moale, deoarece instalaţia n-a putut face faţă căderilor masive de apă. Mai mult decât atât, gazonul are bucăţi mari lipsă, îngrijitorii fiind nevoiţi să apeleze la fâşii noi de iarbă pe care încearcă să le prindă în zona celor două careuri (foto), nefiind exclus să se apeleze chiar la iarbă artificială. Interesul pentru meci era ieri unul destul de modest. Casele de bilete erau deschise la stadion, dar vânzările erau nesemnificative până la orele prânzului. În schimb, agenţiile de pariuri austriece onorează meciul cu o bogăţie de oferte. România este considerată favorită, cu o cotă de 2,20, în timp ce gazdele sunt apreciate cu 2,80, iar egalul este cotat cu 3,20. Totodată, amatorii pot paria pe eventualii marcatori, dar aici sunt destule erori, de vreme ce atacantul craiovean Florin Costea este cotat cu o cotă de 10,00 pentru deschiderea scorului, deşi este suspendat în urma "galbenului" încasat sâmbătă la Constanţa, iar Florentin Petre, nici măcar convocat, are o cotă de 25,00 pentru marcarea unui gol.


×
Subiecte în articol: sport