x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Capăt de drum

Capăt de drum

de Vlad Ionescu    |    03 Iun 2009   •   00:00
Capăt de drum

Sorana Cârstea a ratat ocazia de a ajunge în semifinalele turneului parizian, fiind învinsă în două seturi, scor 1-6, 3-6, de australianca Samantha Stosur, favorita numărul 30.



Prezentă pentru prima oară în sferturile unui turneu de Grand Slam, reprezentanta noastră a trebuit să se recunoască învinsă de forţa şi de plusul de experienţă ale australiencei, o jucătoare care până acum s-a remarcat mai degrabă pentru rezultatele obţinute la dublu decât la simplu.

Sorana nu a mai arătat aceeaşi prospeţime ca în meciul anterior, câştigat în faţa Jelenei Jankovic. Chiar dacă a comis mai puţine greşeli neforţate decât adversara sa, românca a fost pusă în dificultate de serviciul lui Stosur şi a reuşit de două ori mai puţine lovituri direct câştigătoare decât aceasta.

Primul set nu a avut istoric, australiencei fiindu-i suficiente doar 27 de minute pentru a se impune cu 6-1. Cel de-al doilea a început mai bine pentru Sorana, care a condus cu 1-0 şi a avut trei mingi de break, numai că Stosur a reuşit să câştige punctul şi să se desprindă la 4-1. Jucătoarea noastră a lăsat impresia că poate reveni în meci, realizând singurul său break (faţă de cinci ale lui Stosur), dar australianca a încheiat în forţă, punând capăt luptei la 6-3, după exact o oră şi 25 de minute de joc.

Pentru  calificarea în sferturile de finală, de departe cea mai bună performanţă a carierei sale, Sorana Cârstea primeşte un cec de 132.500 de euro şi 360 de puncte WTA, care îi vor permite să urce spectaculos în ierarhia mondială, ea aflându-se în prezent pe locul 41. Stosur o va întâlni în semifinale pe Svetlana Kuzneţova (Rusia), care a întrecut-o cu 7-6, 5-7, 7-5 pe Serena Williams (SUA).

În cealaltă semifinală se vor întâlni Dinara Safina (Rusia) şi Dominika Cibulkova (Slovacia). Safina a învins-o cu 1-6, 6-4, 6-2 pe Victoria Azaranka (Belarus), iar Cibulkova a dispus de Maria Şarapova (Rusia) cu 6-0, 6-2.

La dublu junioare, Elena Bogdan şi Noppawan Lertcheewakarn (Thailanda), favorite numărul 2, s-au calificat în sferuri, după victoria cu 6-3, 5-7, 10-3 obţinută în faţa perechii Irina Kromaşeva (Rusia)/Sophie Mestach (Belgia).

În schimb, principalele favorite, Ana Bogan/Ajla Tomljanovic (Croaţia), au pierdut meciul din primul tur cu Ksenia Kirilova (Rusia)/Martina Trevisan (Italia), scor 2-6, 1-6. În turneul legendelor, Ilie Năstase, campion aici în 1973, l-a avut partener de dublu  pe australianul Peter McNamara, cei doi fiind învinşi în runda inaugurală de Mansour Bahrami (Iran)/Henri Leconte (Franţa), scor 7-6, 5-7, 9-11.

×
Subiecte în articol: sport