x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Bratu / Amenzi simbolice

Cazul Bratu / Amenzi simbolice

de Ionut Paduraru    |    25 Feb 2006   •   00:00
Cazul Bratu / Amenzi simbolice

FRF a anuntat ieri concluziile anchetei in cazul transferului lui Bratu la Galatasaray, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu, dar si clubul Rapid fiind amendati.

Comisia pentru acordarea licentei agentilor de jucatori din cadrul FRF i-a amendat pe Ioan Becali si pe Gica Popescu cu cate 40.000 de dolari, gruparea giulesteana trebuind sa suporte si ea 20.000 de dolari. De asemenea, lui Ioan Becali i s-a retras licenta de agent de jucator, pe care oricum nu o mai detinea. In schimb, s-a constatat ca impresarul Victor Becali nu a incalcat regulamentul de agenti de jucatori si nu i s-au mai aplicat sanctiuni.

ANCHETA. Sesizata de presa, FRF a inceput o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu fiind banuiti ca ar fi primit, in mod ilegal, doua milioane de dolari in urma trecerii lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul. Conform unui document remis de clubul turc la FIFA, Ioan Becali a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gica Popescu, un milion de dolari. De asemenea, Gica Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul giulestenilor au fost virati doar 630.000 de dolari, iar Tractorul Brasov, grupare unde a fost format atacantul, a incasat aproape 20.000 de dolari, indemnizatia de solidaritate. Cazul a intrat si in atentia Garzii Financiare.

MOTIVATIE
"Ioan Becali a incasat un comision de la Galatasaray, cu toate ca avea incheiat contract cu Bratu, si nu avea cu FRF. Popescu a luat bani atat de la Rapid, cat si de la Galatasaray. Rapid a fost sanctionata pentru ca nu avea contract cu agentul Gheorghe Popescu"
Viorel Duru
presedintele Comisiei de acordare a licentelor de agenti de jucatori

RADOI, CONVOCAT. OPRITA, SURPRIZA
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lotul pentru turneul de pregatire din Cipru. Asa cum era de asteptat, Mirel Radoi a fost convocat pentru aceasta actiune, dupa ce capitanul Stelei si-a cerut scuze ca a parasit cantonamentul primei reprezentative inaintea meciului cu Olanda. Pentru turneul din Cipru au mai fost convocati: portarii - Bogdan Lobont (Fiorentina) si Danut Coman (Rapid), fundasii - Cosmin Contra (Getafe), Valentin Badoi (Rapid), Dorin Goian si Mihai Nesu (ambii Steaua), Adrian Iencsi si Gabriel Tamas (ambii Spartak Moscova), Cristian Chivu (AS Roma) si Razvan Rat (Sahtior), mijlocasii - Razvan Cocis (Seriff Tiraspol), Tiberiu Balan (Sportul), Ovidiu Petre (Poli Timisoara), Dorinel Munteanu (CFR Cluj), Bogdan Patrascu (Piacenza) si Florentin Petre (Dinamo) si atacantii - Daniel Oprita (Steaua), Ionut Mazilu (Sportul), Daniel Niculae (Rapid), Adrian Mutu (Juventus) si Ianis Zicu (Dinamo). Reunirea lotului este programata pentru astazi, la ora 12:30, la Mogosoaia. Plecarea spre Cipru va avea loc maine, la ora 10:00, de pe Aeroportul Henri Coanda. In primul meci din cadrul turneului, Romania va intalni selectionata Armeniei, la 28 februarie, de la ora 17:00, pe Stadionul GSP din Nicosia. La 1 martie, echipa antrenata de Victor Piturca va juca, in functie de rezultatul din primul meci, cu Cipru sau cu Slovenia, pe Stadionul GSZ din Larnaca, de la ora 17:00.

×
Subiecte în articol: sport rapid becali dolari popescu Gica Popescu